Συνταγή που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι ασχέτως εάν είναι από τα Χανιά ή όχι! Δείτε πώς μπορείτε να τα φτιάξετε!

ΥΛΙΚΑ

leuki

Για τη ζύμη
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
4 κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα
4 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
2 αβγά
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

Για τη γέμιση

μυζήθρα ανάλατη ή ανθότυρο (4 φλυτζάνια)
2 κρόκοι αβγών
1 βανίλια
2 κουταλιές της σούπας μέλι
ξύσμα από 2 λεμόνια
λίγη κανέλλα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κρόκο αβγού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα, προσθέτουμε λίγο αλεύρι και το αφήνουμε να φουσκώσει.

Χτυπάμε μαζί το λάδι με τη ζάχαρη και αφού γίνει κρέμα προσθέτουμε τα αβγά, το αλάτι, το γιαούρτι και τη φουσκωμένη μαγιά. Ανακατεύουμε και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι.

Ζυμώνουμε καλά μέχρι να μην κολλάει και στη συνέχεια αφήνουμε το μείγμα να «ξεκουραστεί» μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Λειώνουμε το τυρί, προσθέτουμε τον κρόκο, τη βανίλια, το μέλι, το ξύσμα λεμονιού, την κανέλα, το βούτυρο και τα χτυπάτε όλα μαζί, προσθέτοντας αργά αργά τη ζάχαρη.

Στη συνέχεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε χονδρό φύλλο και κόβουμε κυκλάκια με ένα ποτήρι ή φλιτζάνι. Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση στο κέντρο και ανασηκώνουμε τις άκρες. Με τα δάκτυλά μας δημιουργούμε 6-8 πτερύγια (όπως στη φωτό).

Αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό και ρίχνουμε λίγη κανέλα. Ψήνουμε τα γλυκάκια πάνω σε λαδόκολλα για 30 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).

stamataki
vivliopoleio
bestseller