vivliopoleio

Λεμονάτο γιουβέτσι με κοφτό μακαρονάκι και κοτόπουλο, ένα υπέροχο φαγητό, μια συνταγή για γιουβέτσι που φωνάζει “μαμά”, χωρίς πολλά-πολλά!

Υλικά:

vivliopoleio
  • 250g Κοφτό μακαρονάκι
  • 1200 γρ. μπουτάκια κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
  • 2 καρότα, σε κυβάκια
  • 2 πράσα, χοντροκομμένα
  • 1 κ.γ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 50ml χυμό λεμονιού
  • 1100ml ζεστό ζωμό κοτόπουλο
  • 80ml ελαιόλαδο
  • 4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 δαφνόφυλλο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε με τα 40ml ελαιόλαδο και το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, τα σκόρδα και τα πράσα, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2’.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το δαφνόφυλλο, το θυμάρι, το χυμό του λεμονιού, 500ml από το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 25’ σε μέτρια φωτιά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το κρατάμε το κοτόπουλο ζεστό.

Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλα σε πυρίμαχο σκεύος και προσθέτουμε το μακαρονάκι, τον υπόλοιπο ζωμό και το ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι κατά βούληση. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 20’ στους 180ο C. Κατόπιν βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το κοτόπουλο και ψήνουμε ακόμη 10’ στους 180ο C. Σερβίρουμε το γιουβέτσι με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή: funkycook.gr

stamataki
vivliopoleio