pennygiannakopoulou
vivliopoleio

Η Κυριακή του Θωμά είναι κοντά και αν αναρωτιέστε τι μπορείτε να φτιάξετε, τόσο σας έχουμε τη λύση!

Μια συνταγή για κρέας μαγειρεμένο με διαφορετικό τρόπο, με χρώματα και αρώματα που θα σας συνεπάρουν!

dianastore
pennygiannakopoulou
ΥΛΙΚΑ:
½ κιλό αρνί σε μπουκιές

½ κιλό μοσχάρι σε μπουκιές
½ κιλό χοιρινό σε μπουκιές
4 ντομάτες
2 πιπεριές κόκκινες
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κίτρινες
350 γραμμάρια κεφαλοτύρι ή άλλο πικάντικο τυρί
2 μεγάλα κρεμμύδια
2-3 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε ανακατεμένο μέσα σε γάστρα. Το αλατίζουμε, προσθέτουμε πιπέρι και ρίγανη, ενώ σκορπάμε το σκόρδο, το οποίο έχουμε κόψει σε 3-4 κομμάτια την κάθε σκελίδα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια χονδροκομμένα, τις πιπεριές σε ροδέλες και την τομάτα σε κύβους.

Κόβουμε το τυρί σε κυβάκια και το χωρίζουμε σε όλη τη γάστρα. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και με τα χέρια μας τα ανακατεύουμε όλα. Σκεπάζουμε και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για δύο ώρες.

TIP: Σερβίρεται θαυμάσια με ρύζι μπασμάτι ή thai.

stamataki
vivliopoleio