Μπορεί η λέξη στιφάδο να παραπέμπει στο κρέας, αλλά σαν τεχνική μπορεί να δώσει πεντανόστιμα πιάτα. Το μυστικό είναι στα καρυκεύματα, στο κόκκινο κρασί και φυσικά στα κρεμμύδια. Το στιφάδο αυτό είναι γευστικό, χορταστικό και θρεπτικό , με πολίτικο αέρα και μοναστηριακή φιλοσοφία.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για το στιφάδο είναι:

500 γρ πατάτες baby καθαρισμένες (ή κανονικές, κομμένες σε μέγεθος της αρεσκείας μας)
15 κρεμμυδάκια για στιφάδο
20 δαμάσκηνα αποξηραμένα
500 γρ ντομάτα στον τρίφτη
½ κούπα κρασί κόκκινο
1 δαφνόφυλλο
1 ½ κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
½ κ.γ. πιπέρι μαύρο
½ κ.γ. ρίγανη
Κανέλα και μοσχοκάρυδο

Επί το έργον:

Ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα

Σε δυνατή φωτιά τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βάζουμε τα μπαχαρικά και τα τσιγαρίζουμε για λίγα δευτερόλεπτα, ώστε να βγάλουν τα αρώματά τους. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τις πατάτες, τα δαμάσκηνα, την ντομάτα και το νερό.
Καπακώνουμε και σιγομαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 40 με 50 λεπτά (εξαρτάται το μέγεθος της πατάτας).

Πηγή: Σάββας Καρίπογλου/ pontosnews.gr