labeaute
Συστατικά:
6 μπούτια κοτόπουλο (χωρίς κόκαλο)
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
15 ντοματίνια
1 μεγάλο κρεμμύδι κόκκινο
Για τη μαρινάδα
½ φλ. μπίρα
2 κουταλιές γιαούρτι
1 σκελίδα σκόρδο, σπασμένη με το μαχαίρι
1 κουταλάκι κοφτό κουρκουμά
½ κουταλάκι κύμινο
½ κουταλάκι πάπρικα
½ κουταλάκι ρίγανη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβετε το κοτόπουλο σε κύβους. Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το κόβετε σε κομμάτια, σε ίδιο σχεδόν μέγεθος με το κοτόπουλο. Βάζετε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ, ρίχνετε μέσα το κοτόπουλο και ανακατεύετε. Καλύπτετε το μπολ με μια μεμβράνη και αφήνετε να μαριναριστεί για 1 ½ ώρα στο ψυγείο. Ακολούθως, βγάζετε από το ψυγείο και το αφήνετε για 30’ για να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Παράλληλα, μουλιάζετε 10 – 12 ξυλάκι-σουβλάκι σε νερό.
Ξεκινάτε να περνάτε το κοτόπουλο, τα ντοματίνια και το κρεμμύδι εναλλάξ πάνω στα ξυλάκια. Λαδώνετε τη σχάρα ή ένα οικιακό ραβδωτό τηγάνι και ψήνετε. Γυρνάτε το σουβλάκι κάθε 2’ έτσι ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα. Χρειάζεται περίπου 15’ – 17’ ψήσιμο.
vivliopoleio
stamataki