Κοντοσούβλι στη λαδόκολλα

182
vivliopoleio
arxontikon
bestseller

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χοιρινό λαιμό χωρίς κόκκαλο κομμένο σε κύβους 4×4 εκατοστά
2 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
200 ml λευκό κρασί
1 κ.σ. κοφτή πάπρικα γλυκιά
2-3 σταγόνες ταμπάσκο
1 κ.σ. worcestershire sauce
1,5 κ.γ. ρίγανη, ξερή
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1-2 πράσινες πιπεριές, κομμένη σε κύβους 4×4 εκατοστά
1-2 ντομάτες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε κύβους
Αλάτι
Πιπέρι

dianastore
leuki

Για το σερβίρισμα:

Πίτες
Πατάτες τηγανητές
Τζατζίκι

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα κομμάτια του χοιρινού σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα το κρασί, τη μουστάρδα, την πάπρικα, το ταμπάσκο, τη worcestershire sauce, τη ρίγανη, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας ώστε η μαρινάδα να πάει σε όλα τα κομμάτια του κρέατος, το σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον μια ώρα.

Στη συνέχεια βγάζουμε τα κομμάτια του χοιρινού από τη μαρινάδα και τα περνάμε σε καλαμάκια βάζοντας εναλλάξ ντομάτα και πιπεριά ανάμεσα στο χοιρινό. Αλατοπιπερώνουμε καλά τα κοντοσούβλια μας και τυλίγουμε το κάθε κοντοσούβλι με λαδόκολλα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα και ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά.

Μόλις περάσει η ώρα του ψησίματος ανοίγουμε τη λαδόκολλα από κάθε κοντοσούβλι και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σερβίρουμε ζεστά με πίτες, πατάτες τηγανητές και τζατζίκι.

Πηγή: giorgostsoulis.com