Σήμερα Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2019, στις 6.30 το απόγευμα, στο υπουργείο Εσωτερικών (πλατεία Κλαυθμώνος) διαδηλώνουν Σωματεία και Φορείς από τη Δυτική Αττική, το Γραμματικό, τον Μαραθώνα και τον Βαρνάβα, ενάντια στην εγκληματική διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική από κυβέρνηση και Περιφέρεια.

Θα ακολουθήσει πορεία στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής.

Τα σωματεία, που έχουν συγκροτήσει συντονιστικές επιτροπές, διεκδικούν το κλείσιμο της χωματερής της Φυλής, να μη δημιουργηθούν νέες χωματερές στα ανενεργά λατομεία και να μη λειτουργήσει ούτε δοκιμαστικά ο ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, δηλαδή να μη δημιουργηθεί μια νέα «Φυλή» στην Ανατολική Αττική.

Όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους, «το έγκλημα συνεχίζεται σε συνεννόηση και κεντρική συμφωνία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ», αφού στη σχετική με το θέμα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης (ΝΔ) και η Ρ. Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) επικύρωσαν τον παραπάνω σχεδιασμό.

Διεκδικούν να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ και λένε «όχι στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης που συνεπάγεται αυτή. Καμία σκέψη για καύση των απορριμμάτων. Όχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία. Να διασφαλιστούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να τηρούνται και να επεκταθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, προστασίας του περιβάλλοντος».

Πούλμαν για τη συγκέντρωση δρομολογούνται από τις παρακάτω συνοικίες :

— Άνω Λιόσια, 5.15 μ.μ. από την τριγωνική πλατεία, πίσω από το δημαρχείο.

— Ολυμπιακό Χωριό, 5.15 μ.μ. από το Στέκι Λαϊκής Επιτροπής (Κακλαμανάκη 21).

— Ελευσίνα, 5.15 μ.μ. από το δημοτικό παρκινγκ.

— Μενίδι, 5.30 μ.μ. από την πλατεία Καράβου.

— Κόκκινος Μύλος, 5.30 μ.μ. από την τριγωνική πλατεία.

— Ασπρόπυργος, 5.30 μ.μ. από την πλατεία 1ου Δημοτικού.

— Ζεφύρι, 5.30 μ.μ. από τη γέφυρα της Αττικής Οδού.

— Βαρνάβα, 5 μ.μ. από το Δημοτικό Σχολείο.

— Γραμματικό, 5 μ.μ. από την πλατεία.

— Μαραθώνα, 5 μ.μ. από το Λύκειο.

— Νέα Μάκρη, 5 μ.μ. από την πλατεία.