vivliopoleio
bestseller
arxontikon
pennygiannakopoulou
coavacafe

Ένα πιάτο το όποιο από τον τίτλο καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για ένα Κρητικό μαμαδίστικο θαύμα!

Το κατσικίσιο τυροζούλι είναι ένα εξαιρετικό ημίσκληρο λευκό τυρί, με γεμάτη γεύση και μόλις 16% λιπαρά είναι ιδανικό και για ελαφριά διατροφή.

dianastore
leuki

Ο δε μαρουβάς είναι ένα παραδοσιακό κρασί, που παράγεται στη δυτική Κρήτη. «Μαρουβάς» σημαίνει «παλαιωμένος». Μάλιστα, η  παραδοσιακή διαδικασία στην Κρήτη θέλει να θάβουνε ένα βαρέλι με μαρουβά μέσα στο χώμα όταν γεννιέται  ένα παιδί, και να το ανοίγουνε στο γάμο του.

Υλικά

  • 1 ½ κιλό κατσίκι μπούτι κομμένο σε μικρές μερίδες
  • 2 καρότα
  • 3-4 κλωνάρια σέλερι
  • 1 σεληνόριζα
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 500 ml κρασί μαρουβά
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 στικ κανέλας
  • 2 καρφάκια γαρύφαλλα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμένο πιπέρι
  • Τυροζούλι Αμάρι

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε  το κρέας στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ και, αφού τον τσιγαρίσουμε 2 λεπτάκια, βάζουμε τα καρότα, τη σεληνόριζα και το σέλερι. Αφού μαραθούν λίγο, σβήνουμε με το μαρουβά. Βάζουμε τα μυρωδικά. Προσθέτουμε λίγο νερό ίσα να μισοσκεπάζει τα υλικά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για μία ώρα περίπου.

Μεταφέρουμε σε μία γάστρα και κόβουμε μέσα μικρά καρεδάκια από τυροζούλι. Ψήνουμε άλλα 30 λεπτά.

Πηγή: evaintasteland.com/ Εύα Παρακεντάκη