Πριν λίγες μέρες, με αφορμή το άρθρο μας για τη μεγάλη συναυλία στην Αρτέμιδα (δείτε εδώ https://artemidanews.gr/pano-4000-atoma-stin-artemida/ ) είχαμε δεχτεί παράπονα για την φασαρία, τα ντεσιμπέλ και τα πυροτεχνήματα.

Τότε, θεωρώντας ότι αναφέρονται στην συναυλία, είχαμε εξηγήσει (ως αυτόπτες μάρτυρες) ότι τα πυροτεχνήματα τα είχαν «ρίξει» νωρίς (γύρω στις 10 η ώρα τη νύχτα) και η μουσική είχε τελειώσει σχεδόν στις 23.45.

Σήμερα όμως λάβαμε διαμαρτυρίες από αναγνώστες ότι χθες το βράδυ σε μαγαζί της παραλίας μας η δυνατή μουσική κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και γύρω στις 3 τα ξημερώματα έριχναν πυροτεχνήματα.

Δυστυχώς οι καταγγελίες των αναγνωστών επιβεβαιώνονται από φωτογραφίες που μας έστειλαν (φροντίσαμε βέβαια να μην φαίνονται τα στοιχεία των ανθρώπων ή των καταστημάτων που ανέβασαν τις φωτογραφίες αυτές, ούτε των ανθρώπων που μας τις έστειλαν)  από τα  μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως αυτές που παραθέτουμε.

Προσέξτε ότι οι φωτογραφίες αυτές έχουν αναρτηθεί ΠΡΙΝ από 9 περίπου ώρες (δηλαδή τα ξημερώματα).

Δείτε εδώ απόσπασμα από την σχετική νομοθεσία για τα πυροτεχνήματα. Αν μη τι άλλο είναι ξεκάθαρο ότι απαγορεύεται η ρήψη τους σε ώρες κοινής ησυχίας.

Να σημειώσουμε εδώ ότι το άρθρο δεν γίνεται  με σκοπό να θίξει την λειτουργία των καταστημάτων διασκέδασης στην πόλη μας, αφού στηρίζουμε και θέλουμε να υπάρχει κίνηση στην περιοχή μας, αλλά θα πρέπει να τηρούνται οι νόμοι.