labeaute

Το ανεπανάληπτο εκμέκ με κρέμα τσιζκέικ, είναι το γλυκό που θα σας βγάλει από το δύσκολο δίλημμα της επιλογής. Πεντανόστιμο, με φίνα γεύση και πλούσιο άρωμα, είναι το καλύτερο αντίδοτο όταν η όρεξη για γλυκό χτυπά κόκκινο.

Τα υλικά:

leuki
dianastore

Για το εκμέκ:

5 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 κούπα ζάχαρη
3 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν
½ κ.γ. σόδα μαγειρική
χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
αλεύρι όσο πάρει
για την κρέμα τσιζκέικ

Για την κρέμα τσιζκέικ:

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
400 γρ. τυρί κρέμα
1 ζαχαρούχο γάλα μεγάλο
ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
μισό κ.γ. μαστίχα
για το σιρόπι

Για το σιρόπι:

1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. νερό
φλούδα από ένα λεμόνι
½ κ.γ. μαστίχα

Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, τις βανίλιες, το μπέικιν και το ξύσμα. Στο χυμό του πορτοκαλιού προσθέτουμε τη μαγειρική σόδα για να «ενεργοποιηθεί» και τον ρίχνουμε και αυτόν στο μίγμα.

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε αλεύρι μέχρι η ζύμη να μπορεί να ανοίγεται σε φύλλο. Κόβουμε μικρά τετράγωνα κομμάτια, στη μέση κάνουμε μια κάθετη τομή και περνάμε από μέσα τη μία γωνία. Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι.

Για την κρέμα

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί και τη μαστίχα (σπασμένη καλά ή τριμμένη, για να βγει το άρωμα), και τα χτυπάμε μαζί. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα και το ξύσμα του λεμονιού, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το χυμό του λεμονιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.

Η σύνθεση:

Σε ένα ταψί βάζουμε τα ωτία τα οποία τα χρησιμοποιούμε ως βάση. Φροντίζουμε να μην αφήσουμε κενά. Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι μέχρι να δέσει, και σιροπιάζουμε όσο είναι ζεστό. Αφήνουμε στην άκρη το ταψί, μέχρι να «ξεκουραστούν» τα ωτία και να τραβήξουν όλο το σιρόπι. Στη συνέχεια στρώνουμε από πάνω την κρέμα.

Πηγή:pontos-news.gr

vivliopoleio
stamataki
bestseller
coavacafe