Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές πορτοφολιών από πελάτες καταστημάτων στην Βορειανατολική Αττική.

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαπές και ταυτοποιήθηκαν δύο επιπλέον μέλη ενώ εξιχνιάσθηκαν δεκαπέντε  περιπτώσεις.

Από την έρευνα σε δωμάτια ξενοδοχείου στο οποίο διέμεναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  4.060 ευρώ, 116 δολάρια ΗΠΑ, 4 πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα, ρολόι και χρυσή βέρα.

Αναλυτικά :

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, πρωινές ώρες της περασμένης Δευτέρα στην Αγία Παρασκευή, από ειδική ομάδα αστυνομικών, δύο αλλοδαπές την στιγμή που απέρριπταν πορτοφόλι το οποίο είχαν αφαιρέσει λίγο νωρίτερα από πελάτη εμπορικού καταστήματος. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο ακόμη αλλοδαπές ως συνεργοί τους.

Ως προς τον τρόπο δράσης , οι ανωτέρω εισέρχονταν τις ώρες αιχμής και κατά ομάδες, σε εμπορικά καταστήματα προσποιούμενες τις πελάτισσες. Για να μην κινούν μάλιστα υποψίες, φρόντιζαν να έχουν προσεγμένη εμφάνιση.

Ακολούθως, εντόπιζαν τα θύματα τους και στη συνέχεια τα προσέγγιζαν αναλαμβάνοντας η μία εξ αυτών να αποσπά την προσοχή τους, ενώ οι υπόλοιπες με την μέθοδο του τεχνητού συνωστισμού, τους αποσπούσαν τα πορτοφόλια.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν δεκαπέντε περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα στην Αγία Παρασκευή, στο Χαλάνδρι και στη Νέα Ιωνία.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.