Ένα ταξίδι εμπειρίας και εξοικείωσης με πρωταγωνίστρια την Αττική, τις ξενοδοχειακές υποδομές της, τη γαστρονομία και τα πολιτιστικά της μνημεία, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν παράγοντες του τουρισμού από όλο τον κόσμο.

Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει τις δράσεις τουριστικής προβολής της, έχοντας την πολύτιμη διοργανωτική συνδρομή της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) και του Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών (Athens Convention & Visitors Bureau – ACVB).

stamataki

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποίησε ένα στοχευμένο ταξίδι παραγόντων του τουρισμού από Βέλγιο, Βουλγαρία, Γερμανία, Ελβετία, Ισπανία, Ιταλία, Κίνα, Κροατία, Ολλανδία, Ρουμανία, Σερβία, Σουηδία, Τσεχία, κ.α.

Ειδικότερα, από τις 9 έως τις 11 Οκτωβρίου 2019, οι εκπρόσωποι της διεθνούς βιομηχανίας τουρισμού αναψυχής (Leisure) και M.I.C.E. (Meetings, Incentives, Conferences, Exhibitions) επισκέφθηκαν την Αττική και γνώρισαν από κοντά τους λόγους που την καθιστούν πολυδιάστατο σύνολο προορισμών για ολιγοήμερες διακοπές (“shortbreak”), καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Πατούλης για την δράση

Με αφορμή τη συγκεκριμένη δράση, ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε ότι «το brand name “Attica” μπορεί να αποτελέσει ένα διαβατήριο, το οποίο θα επιτρέψει στους επισκέπτες της Αττικής να ανακαλύψουν προορισμούς σε επίπεδο πολιτιστικό, υγείας, ευεξίας και γαστρονομίας.

Θέλουμε να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια της Αττικής μας, προκειμένου να την καταστήσουμε 12μηνο τουριστικό προορισμό. Αυτό μπορούμε να το επιτύχουμε με ενιαίο σχεδιασμό, ευελιξία και προγραμματισμό σε συλλογικό επίπεδο».

Να σημειωθεί ότι οι 34 ξένοι buyers, που φιλοξενήθηκαν στην Αττική, εκπροσώπησαν μεγάλους tour operators και εταιρείες διοργάνωσης συνεδρίων από ολόκληρη την Ευρώπη και την Κίνα (HelmsBriscoe, B-Tours Shanghai, GO Travel Agency Ltd, FTI Touristik GmbH, Seauton International, BCD Meetings & Events κ.ά).

Κατά την παραμονή τους στην Αττική, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν μνημεία και μουσεία της μοναδικής αρχαίας πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, όπως το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και το Μουσείο της Ακρόπολης, χώρους σύγχρονου πολιτισμού, όπως το νέο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Περιηγήθηκαν σε πανέμορφα φυσικά τοπία, γνώρισαν από κοντά τις εξαιρετικές ξενοδοχειακές και συνεδριακές υποδομές της Αττικής, και πήραν μία γεύση από την ανεξάντλητη γαστρονομική της σκηνή.

Κουτσογιαννόπουλος

Την Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019, σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για τον Τουρισμό της Περιφέρειας Αττικής, κος Θ. Κουτσογιαννόπουλος, καλωσόρισε τους διεθνείς προσκεκλημένους, και απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Περιφερειάρχη Αττικής, κου Γ. Πατούλη.

Στη συνέχεια, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, κα Α. Κολυβά, παρουσίασε στους ξένους buyers τα χαρακτηριστικά των ώριμων τουριστικών προϊόντων που διαχέονται σε ολόκληρη την Αττική, αναλύοντας τις απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρονται για ολιγοήμερες διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ακολούθησαν οι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από την κα Ε. Τσολάκου του ACVB, την κα Ε. Σιδηροπούλου, Διευθύντρια Πωλήσεων Β. Ελλάδος και Βαλκανίων της AEGEAN Airlines, σε συνεργασία με την κα Έ. Πολίτου, Υπεύθυνη Μάρκετινγκ Προορισμών της AEGEAN Airlines, τον κο. Α. Παραδέλλη της Google, και την κα Μ. Αλιφραγκή του Product Club «Attica Wine and Food Experience» (AWAFE).

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ήταν αφιερωμένο στο networking. Τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησαν διαδοχικές συναντήσεις B2B με τους επιλεγμένους tour operators από Ευρώπη και Κίνα, στους οποίους δόθηκε το έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό τουριστικής προβολής της Π.Α.

Το ταξίδι εξοικείωσης των ξένων παραγόντων του τουρισμού πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου για τον Τουρισμό της Περιφέρειας Αττικής, κ. Θεόδωρου Κουτσογιαννόπουλου, ο οποίος δήλωσε ότι η Αττική μπορεί να αποτελέσει προορισμό 12 μήνες το χρόνο, ενώ διαθέτει σημαντικές υποδομές για τη διεξαγωγή μεγάλων συνεδρίων.

Ευχαριστίες

Θερμές ευχαριστίες για την υλοποίηση της εν λόγω δράσης τουριστικής προβολής απευθύνονται προς τον μεγάλο χορηγό, την AEGEAN Airlines, που συνεισέφερε στο πλαίσιο των σημαντικών συνεργειών στον τομέα του Τουρισμού, τις οποίες υποστηρίζει έμπρακτα η Περιφέρεια Αττικής, όπως επίσης και τους σημαντικούς λοιπούς χορηγούς, το Μουσείο της Ακρόπολης, το Νέο Μουσείο B&E Γουλανδρή, τον «Ιστιοπλοϊκό», το Athenaeum Intercontinental Athens Hotel.

Περιοδεία σε Ρωσία

Περιοδεία (roadshow) στη Ρωσία πραγματοποίησαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού, παρουσιάζοντας τις μοναδικές δυνατότητες που προσφέρει η Αττική ως σύνολο προορισμών για διακοπές σύντομης διάρκειας, όλες τις εποχές του χρόνου.

Την Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2019, στη Μόσχα, σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μόσχα και την Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Ρωσίας & Κ.Α.Κ., πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της Περιφέρειας Αττικής σε γνωστό ελληνικό εστιατόριο της πόλης, ενώπιον σημαντικών τουριστικών παραγόντων της Ρωσίας – touroperators, δημοσιογράφων και φορέων της ρωσικής βιομηχανίας τουρισμού.

Πάνω από 20 εκπρόσωποι της ρωσικής τουριστικής αγοράς (από TEZTour, CoralTravel, CarlsonTourism, PEGAS, PanteonTravel, RataNews, InterfaxTourism κ.ά.), είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το σύνολο των γεωγραφικών και θεματικών τουριστικών εμπειριών της Αττικής και να απολαύσουν εξαιρετικές ελληνικές γεύσεις.

Την Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη και την Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Ρωσίας & Κ.Α.Κ., πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της Περιφέρειας Αττικής στο εστιατόριο γνωστού ξενοδοχείου της πόλης.

Περισσότεροι από 25 touroperators, δημοσιογράφοι και ταξιδιωτικοί συντάκτες παρευρέθησαν στην εκδήλωση, εκπροσωπώντας εταιρείες και οργανισμούς, όπως οι AmbotisHolidays, AnnexTour, BeleonTours, Intourist, SaintPetersburgCenterofTourism, TUISPB, CommodoreWorldofTravel, Ένωση Δημοσιογράφων Αγίας Πετρούπολης και Περιφέρειας Λένινγκραντ, κ.ά.

Δήλωση Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη

Με αφορμή τη συγκεκριμένη δράση ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, δήλωσε:

«Προτεραιότητά μας είναι η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αττικής, του πολιτισμού και των ιστορικών μνημείων της, μέσα από μία στοχευμένη τουριστική προβολή.

Θέλουμε να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια της Αττικής μας, προκειμένου να την καταστήσουμε 12μηνο τουριστικό προορισμό.  Σε αυτό το πλαίσιο, με συντονισμένες κινήσεις και συγκεκριμένες πολιτικές, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, θα εργαστούμε για την ενίσχυση του brandname της Αττικής μας.

Θα εστιάσουμε στο θεματικό τουρισμό, όπως είναι ο συνεδριακός και ο τουρισμός υγείας, καθώς θεωρούμε ότι μπορούν να αποτελέσουν πυλώνες για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση του λεκανοπεδίου».

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου για τον Τουρισμό της Περιφέρειας Αττικής, κ. Θεόδωρου Κουτσογιαννόπουλου.

Τόσο στη Μόσχα, όσο και στην Αγία Πετρούπολη, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, κα Αθηνά Κολυβά, αναφέρθηκε στις απεριόριστες δυνατότητες της Αττικής για ολιγοήμερες διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ενώ τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Π.Α. ανέπτυξαν τα χαρακτηριστικά των ώριμων τουριστικών προϊόντων που διαχέονται σε ολόκληρη την Αττική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στις παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν, προβλήθηκε το νέο οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο) τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε τομείς που ενδιαφέρουν πρωτίστως το ρωσικό ταξιδιωτικό κοινό, όπως είναι η υγεία και ευεξία, ο αρχαίος και σύγχρονος πολιτισμός, καθώς και ο τουρισμός πολυτελείας/exclusivetravel, και οι δυνατότητες που προσφέρει η Αττική για σύντομες αποδράσεις στους μοναδικούς νησιωτικούς προορισμούς του Σαρωνικού κόλπου.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται στον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας ΕΟΤ Εξωτερικού Ρωσίας & Κ.Α.Κ., κ. Πολύκαρπο Ευσταθίου και τα στελέχη της, στη Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στη Μόσχα, κα Ελένη Βακάλη, και στον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη, κ. Σπυρίδωνα Βούλγαρη, οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά στο να υλοποιηθεί με απόλυτη επιτυχία η προγραμματισμένη σύντομη περιοδεία της Περιφέρειας Αττικής στη Ρωσία.