Η συνταγή για ένα απολαυστικό επιδόρπιο που έρχεται από τη Γαλλία. Η περίφημη Creme Brulee έχει απαλή υφή, καραμελωμένη κρούστα και γεύση, απλά μοναδική! Ένα ελαφρύ γλυκό, ιδανικό για κάθε περίσταση.

Υλικά συνταγής

  • 5 κρόκοι αυγών
  • 260 γρ. ζάχαρη κοινή
  • 50 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
  • 125 γρ. γάλα
  • 375 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. περίπου ζάχαρη, για το κάψιμο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το κακάο. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και το ρίχνουμε στο μείγμα με το γάλα. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε καλά και φιλτράρουμε.

Γεμίζουμε ατομικά πυρίμαχα μπολάκια, τα βάζουμε σε ένα ταψί με νερό που να φτάνει στα 3/4 του ύψους των μπολ (μπεν-μαρί) και κατόπιν τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 Βαθμούς Κελσίου για 30 με 40 λεπτά περίπου. Μετά τα βγάζουμε από το ταψί με το νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.

Λίγο πριν τα σερβίρουμε, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τέλος τα καίμε στο γκριλ για περίπου 1 με 2 λεπτά, έως ότου η ζάχαρη γίνει καραμέλα. Η υπέροχη Creme Brulee είναι έτοιμη.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Πηγή: supersyntages.gr

stamataki