vivliopoleio
pennygiannakopoulou

Μια εύκολη και οικονομική συνταγή με υλικά που έχετε στο σπίτι. Churros, τα πιο νόστιμα τηγανητά ψωμάκια! Ένα υπέροχο γλύκισμα, προερχόμενο από την Ισπανία. Σίγουρα δεν θα μείνετε στο ένα!

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. νερό
  • 15 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 175 γρ. αλεύρι
  • 1 αυγό
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Ελαιόλαδο, για τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακιά ζύμη και ρίχνουμε το αυγό. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

dianastore
pennygiannakopoulou

Έπειτα, βάζουμε το ελαιόλαδο στη φωτιά με το χυμό από το μισό λεμόνι και όταν φτάσει στους 190 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή είναι έτοιμο για τηγάνισμα, κόβουμε μ’ ένα κορνέ μικρά churros (7 εκατοστών μάκρος) και τα τηγανίζουμε για 3 με 4 λεπτά, γυρίζοντας τα και από τις 2 πλευρές. Τέλος, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας. Τα churros είναι πανέτοιμα.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: supersyntages.gr

stamataki
vivliopoleio