stamataki

Υλικά

1 κιλό χοιρινό κομμένο σε κομμάτια
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες
4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 κούπα κρασί κόκκινο
2 κ.σ πελτέ
Αλάτι-Πιπέρι
1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν
Προσθέτουμε τα κομμάτια του χοιρινού και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι το κρέας να πάρει χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τις πιπεριές,τα μανιτάρια,τα καρότα,τον πελτέ,λίγο νερό,αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με πιλάφι

stamataki