vivliopoleio

Υλικά:

Για την σπιτική πραλίνα φουντουκιού και σοκολάτα

250 γρ. φουντούκια
250 γρ. κουβερτούρα 75% κακάο
30 γρ. ζάχαρη άχνη
20 γρ. κακάο άγλυκο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για το σοκολατένιο cheesecake

400 γρ. τυρί κρέμα
250 γρ. άγλυκη σαντιγί
70 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

vivliopoleio
Για τα μπισκότα με φουντούκια και σοκολάτα

40 γρ. φουντούκια
40 γρ. κουβερτούρα
30 γρ. ζάχαρη καστανή
60 γρ. βούτυρο
80 γρ. αλεύρι μαλακό
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

Η σπιτική πραλίνα με φουντούκια και σοκολάτα

Καβουρδίζουμε τα φουντούκια στον φούρνο για 10’ στους 160ο C.

Τοποθετούμε στην κουζινομηχανή το εξάρτημα του κόπτη και μέσα βάζουμε όλα τα υλικά για την πραλίνα φουντουκιού και πολτοποιούμε στη δυνατή ταχύτητα όσο χρειαστεί για να έχουμε ένα λείο μείγμα.

Μεταφέρουμε σε βάζο και την αφήνουμε να κρυώσει.

Τα μπισκότα με σοκολάτα και φουντούκια

Τοποθετούμε στην κουζινομηχανή το εξάρτημα του κόπτη και ψιλοκόβουμε τα φουντούκια και την σοκολάτα.

Προσθέτουμε το παγωμένο και κομμένο σε κομματάκια βούτυρο, το αλεύρι, το αλάτι και τη βανίλια αναμειγνύουμε για 1’ περίπου.

Καλύπτουμε ένα δίσκο ψησίματος με αντικολλητικό χαρτί, πλάθουμε τη ζύμη σε στρογγυλά μπισκότα και ψήνουμε στους 180ο C για 12-14’. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν μέχρι να ετοιμάσουμε το cheesecake.

Το σοκολατένιο cheesecake

Τοποθετούμε στην κουζινομηχανή το εξάρτημα του αναδευτήρα Κ.

Στον κάδο βάζουμε το τυρί κρέμα, την ζάχαρη και την βανίλια, αφρατεύουμε για 1’ σε μέτρια ταχύτητα κατόπιν προσθέτουμε τη σαντιγί, χτυπώντας σε δυνατή ταχύτητα.

Τέλος χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ενσωματώνουμε στο μείγμα 200 γρ. από την πραλίνα φουντουκιού που ετοιμάσαμε.

Η συναρμολόγηση

Σε ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα και τα μοιράζουμε σε 6 ποτηράκια, τα γεμίζουμε με την κρέμα του cheesecake και αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα.

Σερβίρουμε με καραμελωμένα φουντούκια και την υπόλοιπη πραλίνα φουντουκιού.

Πηγή: funkycook.gr

stamataki
vivliopoleio