Σε ανάρτησή της στο Fb η σχολή Athens Water Sports αναφέρει :

“Αμετανόητοι, επικίνδυνοι και προκλητικοί συνεχίζουν να παραμένουν κάποιοι από την παρέα των γνωστών SUPer που προκάλεσαν την αναστάτωση την ημέρα των Θεοφανίων με το SUP downwind που επιχείρησαν στα 10bft.

Σήμερα Δευτέρα, ξεκίνησαν από τον Άγιο Νικόλαο της Λούτσας για downwind στις 17:00 ακριβώς, με προορισμό της Βραυρώνα και με ώρα δύσης ηλίου 17:34.

Έφτασαν δηλαδή νύχτα στον προορισμό τους, με 5 βαθμούς θερμοκρασία, με πιθανότητα να περάσει ένα καΐκι από πάνω τους αν δεν τους δει στο σκοτάδι και με αδύνατη τη διάσωσή τους αν κάτι τους συμβεί.

Φαίνεται να γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια, εκτός από τις ζωές τους, όλους τους υπόλοιπους Supers, Windsurfers, Kiteboarders, σχολές της περιοχής, που αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις από τα μέτρα του λιμεναρχείου.

Φαίνεται να σφυρίζουν αδιάφορα στα 500άρικα που πέσανε πρόστιμο από το ΛΧ αυτή την εβδομάδα σε όσους προσπάθησαν να μπουν στο νερό.

Απαράδεχτοι”

Τι είναι το SUP;

H λέξη SUP είναι τα αρχικά του StandUp Paddleboarding. Πρόκειται για μεγαλύτερες σανίδες surf, όπου η πλευστότητα υπερτερεί της ταχύτητας, ή της ευελιξίας μέσα στο νερό, πάνω στις οποίες ο surfer στέκεται όρθιος, ή και γονατιστός (με προβολή τους ενός γονάτου), και κωπηλατεί βαστώντας ένα μονό κουπί που προσαρμόζετε στο ύψος του. Στην Χαβάη το λένε  «Hoe he’e nalu» αλλά ας μην υπερβάλουμε το Μάουι πέφτει μακρυά απ’ την Αρτεμιδα. Η αναφορά πάντως στην Χαβάη έγινε επιτηδευμένα γιατί όπως σχεδόν με κάθε είδους surf έτσι και το SUP ξεκίνησε από εκεί.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Surfski και SUP 2019 πραγματοποιήθηκε στην Αρτέμιδα

stamataki