Χωρίς τον πολυαναμενόμενο βοριά ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, το διπλό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα SURF SKI & SUP μεγάλων αποστάσεων, που διοργανώθηκε από την Ε.Ο.Κ.-Κ. και τον Αθηναϊκό Όμιλο Θαλασσίων Αθλημάτων.

Οι συνθήκες ήταν απόλυτη άπνοια με υψηλή θερμοκρασία και ο κόλπος της Λούτσας έμοιαζε με λίμνη, συνθήκες σπάνιες για την περιοχή.

stamataki
vivliopoleio

Το Registration κύλισε με ομαλό τρόπο και σειρά είχε η ενημέρωση αρχηγών και η ενημέρωση αθλητών, αφού η διοργάνωση ήταν OPEN. Μετά και την τελευταία διευκρίνηση για την διαδρομή, οι αθλητές άρχισαν να μπαίνουν σιγά σιγά στο νερό, γεμίζοντας σκάφη, κουπιά και χρώμα τα ήρεμα νερά του Αγίου Νικολάου της Αρτέμιδος.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 11:00 για όλες τις κατηγορίες, με τα surfski να ξεχωρίζουν γρήγορα, αφού ταξιδεύουν με μεγαλύτερη ταχύτητα και τα SUP να ακολουθούν.

Πρώτος πέρασε την γραμμή τερματισμού ο Παντελής Μάρκου του Α.Ο.Θ.Α., ακολουθούμενος από τους Αθανάσιο Τζανακόπουλο (ΧΑΝ) και Παπασάββα Μιχαήλ (ΕΝΟΑ). Στις γυναίκες, την πρώτη τριάδα κατέκτησαν με τη σειρά, οι Ελευθερία Καμινάρη (ΧΑΛ), Αλαξάνδρα Μενιέ (ΝΑΣ) και Σοφία Παυλή (ΜΕΘ). Οι τρεις αυτοί άνδρες και γυναίκες θα αποτελέσουν την Εθνική Ομάδα Surfski που θα αντιπροσωπεύσει τη χώρα μας στους Μεσογειακούς αγώνες της Πάτρας.

Στο SUP, πρώτος πέρασε την γραμμή τερματισμού ο πρωταθλητής Γιώργος Φράγκος (ΒΑΡ) κερδίζοντας ταυτόχρονα και τον τίτλο του πρωταθλητή για την κατηγορία 14’0’’ ενώ τα 12’6’’ κέρδισε ο Δημήτρης Δούκας του φιλοξενούντος ομίλου ΑΟΘΑ.

Στις γυναίκες η πρωταθλήτρια Κωνσταντίνα Κονταρίνη του ΑΟΘΑ εξέπληξε, αφού κατάφερε με σκάφος 12’6’’να περάσει πρώτη την γραμμή τερματισμού ενώ τα 14’0’’ κέρδισε η Δωροθέα Μπαθώρη (ΑΟΘΑ) μετά από ένα βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα.

Το χειροκρότημα ζεστό στον τερματισμό για τους εξουθενωμένους αθλητές, λίγες ανάσες, και σειρά είχε το σύντομο γεύμα στον φιλόξενο περιβάλλοντα χώρο του Athens Watersports Club.

Σε αναμονή των αποτελεσμάτων, που δεν άργησαν να βγουν, οι συζητήσεις μεταξύ των αθλητών και προπονητών πολλές, για τις επιδόσεις και τις εντυπώσεις του αγώνα.

Η τελετή απονομών σύντομη και το χειροκρότημα ζεστό και έντονο.

Πρωταθλητής όμιλος στέφθηκε με μεγάλη διαφορά ο Α.Ο.Θ.Α- Αθηναϊκός Όμιλος Θαλασσίων Αθλημάτων για το SUP, ενώ ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων σήκωσε την κούπα του Πρωταθλητή για το Surfski με μόλις μισό βαθμό διαφορά από τον δεύτερο Α.Ο.Θ.Α.