Δύο μοναδικές εκδηλώσεις διοργάνωσε ο Δήμος Σπάτων Αρτέμιδος το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Δεκεμβρίου 2019 για το άναμμα των Χριστουγεννιάτικων Δέντρων των δύο πόλεων.

Σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς και με πολύ μεράκι, οι εκδηλώσεις είχαν μεγάλη επιτυχία !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το τόλμημα του κλεισίματος της Λεωφόρου Αρτέμιδος πέτυχε και ίσως την επόμενη φορά θα πρέπει να δούμε κάτι ανάλογο και στα Σπάτα.

Χιλιάδες κόσμου παρευρέθηκαν στις δύο πόλεις για να υποδεχτούν όλοι μαζί το πνεύμα των Χριστουγέννων, να διασκεδάσουν και να δώσουν φως στα Χριστουγεννιάτικα Δέντρα.

Στην Αρτέμιδα, σε συνεργασία με το Σωματείο Επαγγελματιών Αρτέμιδας (ΣΕΒΕΑ) και τους Συλλόγους Ηπειρωτών, Κρητών και Πελοποννησίων (Μοραϊτών), ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Ξενοφών» του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος κατάφερε μια μοναδική γιορτή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στα Δελτία Τύπου που εξέδωσε ο οργανισμός αναφέρει :

Αρτέμιδα

«Μια μαγευτική Χριστουγεννιάτικη βραδιά έζησαν χτες οι πολυάριθμοι δημότες, οι κάτοικοι και οι φίλοι της όμορφης πόλης μας, της Αρτέμιδος.

Η Λεωφόρος Αρτέμιδος φόρεσε τα καλά της αφού ο ΣΕΒΕΑ φρόντισε τα καταστήματα να στολιστούν γιορτινά και καλόγουστα, ενώ οι ιδιοκτήτες τους χαιρετούσαν καλόκαρδα και φίλευαν τον κόσμο με λιχουδιές και ζεστό κρασάκι!

Τα παιδιά έζησαν το παραμύθι τους, διασκεδάζοντας με τον ξυλοπόδαρο, τον ζογκλέρ, το ρομπότ, την μασκότ και τις πρωτότυπες καλλιτεχνικές δράσεις και εκδηλώσεις.

Οι Σύλλογοι Ηπειρωτών – Μωραϊτών και Κρητών προσέφεραν τοπικά εδέσματα συνοδεία τσίπουρου και ρακής.

Η Φιλαρμονική μπάντα του Οργανισμού παιάνισε Χριστουγεννιάτικες μελωδίες λίγο πριν ανάψουν τα χιλιάδες λαμπιόνια του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και ο ουρανός φωτιστεί από πολύχρωμα πυροτεχνήματα.

Ο Δήμαρχος κ. Μάρκου ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Γκέλιας, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ευχήθηκε σε όλους ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ».

Σπάτα

«Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου οι δημότες της πόλεως των Σπάτων είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια όμορφη Χριστουγεννιάτικη βραδιά στη πλατεία Ξενοφώντος.

Το παιδικό τμήμα του Λυκείου των Ελληνίδων Σπάτων κρατώντας το παραδοσιακό καραβάκι, τραγούδησαν κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα και η Φιλαρμονική μπάντα του Οργανισμού έπαιξε χαρούμενες εορταστικές μελωδίες.

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού προσέφερε ζεστό αρωματισμένο ντόπιο κοκκινέλι ενώ ο Άι Βασίλης, ο ξυλοπόδαρος, η μασκότ , ο ταχυδακτυλουργός και ο μάγος διασκέδασαν μικρούς και μεγάλους.

Μετά από σύντομο χαιρετισμό και ευχές του Δημάρχου και του Προέδρου του Οργανισμού, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Ο ουρανός γέμισε από πολύχρωμες φλογίτσες και όλοι εύχονταν ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!! Την γιορτή έκλεισε μουσικά ένα νεανικό συγκρότημα με ελληνικά και ξένα εορταστικά και χαρούμενα τραγούδια. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ».

Στα Σπάτα, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Σπάτων, το Λύκειο Ελληνίδων Σπάτων και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού η πλατεία Ξενοφώντος γέμισε κόσμο και μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν, τόσο με τα διάφορα παιχνίδια όσο και με το live συγκρότημα που έπαιξε μοναδική μουσική.

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, Δονάτος Γκέλιας, μίλησε και στις δύο εκδηλώσεις και ο Δήμαρχος, Δημήτρης Μάρκου ευχήθηκε στους πολίτες και μέτρησε μαζί τους αντίστροφα για να φωτιστούν τα Δέντρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο πήχης ανέβηκε ψηλά και την επόμενη φορά οι προσδοκίες θα είναι ακόμα μεγαλύτερες.