Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χθες το βράδυ στην Κάρυστο και τέθηκε υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική, σήμερα τα ξημερώματα μετά από μεγάλες προσπάθειες.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στη νότια πλευρά της Εύβοιας, κοντά στην διασταύρωση με τον οικισμό Μπούρο, κάτω από άγνωστη, μέχρι στιγμής αιτία. Εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων, η φωτιά άρχισε να κινείται προς την θάλασσα, όμως η ξαφνική αλλαγή του αέρα, άρχισε να σπρώχνει τις φλόγες προς τους οικισμούς Αετός και Μετόχι. Αυτό προκάλεσε την άμεση ενίσχυση των δυνάμεων κατάσβεσης της φωτιάς.

Με τους ανέμους να φτάνουν και τα επτά μποφόρ (για λίγο έφτασαν και τα 9), στην περιοχή έφτασαν δυνάμεις από την Φθιώτιδα και την Εύβοια, με 13 οχήματα και 37 πυροσβέστες, προκειμένου να δώσουν την μάχη με τις φλόγες.

vivliopoleio
stamataki

Εκκενώθηκαν προληπτικά σπίτια

Ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλο, μετά και το αίτημα της Πυροσβεστικής, αποφάσισε να εκκενωθούν προληπτικά κάποιες κατοικίες, που βρίσκονται διάσπαρτες μεταξύ των χωριών Μετόχι και Αετός. Συνολικά 10 σπίτια ήταν στον δρόμο της φωτιάς και 15 άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Η πτώση των ανέμων έσωσε την κατάσταση

Ευτυχώς μετά τη 1 τα ξημερώματα, ο αέρας έπεσε σημαντικά και το έργο της πυροσβεστικής έγινε ευκολότερο. Μαζί τους είχαν δύο πεζοπόρα τμήματα, καθώς και τέσσερις υδροφόρες και συνέχισαν να σβήνουν την φωτιά. Λίγη ώρα αργότερα την έθεσαν υπό έλεγχο, με τον δήμαρχο της Καρύστου να δηλώνει ότι είχαν μείνει λίγες εστίες και πως όλα πήγαν καλά. Παραμένουν στο σημείο.

Το ίδιο έκανε και η πυροσβεστική, καθώς τόνισαν πως υπήρχαν μόνο μικρές εστίες φωτιάς και πως όλα ήταν υπό πλήρη έλεγχο. Δεν έχει γίνει προς το παρόν γνωστό αν τα σπίτια τα οποία εκκενώθηκαν, έχουν υποστεί ζημιές, ενώ προς το παρόν συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς, που έκαψε πολλά στρέμματα στη περιοχή.