labeaute

Η Περιφέρεια Αττικής καλωσορίζει τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού με σειρά θεατρικών και μουσικών παραστάσεων, που σηματοδοτούν την επαναφορά της πολιτιστικής δράσης μετά τα πολύμηνα περιοριστικά μέτρα.

Όλο τον Ιούνιο, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει υψηλής ποιότητας εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο, που προσφέρει η Περιφέρεια στο πλαίσιο της στήριξης Φεστιβάλ που διεξάγουν Δήμοι της Αττικής.

pennygiannakopoulou
dianastore

Εκτός από τις πολλαπλές δράσεις και συνεργασίες της Αντιπεριφέρειας Πολιτισμού, που θα ανακοινωθούν σε προσεχή συνέντευξη τύπου, ξεκινούν και οι θεατρικές και μουσικές παραστάσεις οι ενταγμένες στο πλαίσιο εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση. Κριτήριο των επιλογών μου, η αντίστοιχη θεματική και το υψηλό ποιοτικό επίπεδο στο ιστορικό των συντελεστών. Απόδειξη οι πρώτες δυο εκδηλώσεις. Ο χώρος της τέχνης άντεξε και έμπρακτη επιθυμία μας να τον βοηθήσουμε ώστε να ξανανθίσει. Καλή θέαση».

Μουσική και θέατρο σε όλη την Αττική

Η «επίσημη πρώτη» του Πολιτιστικού Ιουνίου γίνεται την Τετάρτη 16 Ιουνίου στις 9:00 το βράδυ, στο Θέατρο Βράχων του Διαδημοτικού Δικτύου Βύρωνα-Δάφνης –Υμηττού και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Στη σκιά των βράχων», με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στο σπουδαίο συνθέτη Χρήστο Λεοντή. Τραγουδούν ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Κώστας Τριανταφυλλίδης και η Ιωάννα Φόρτη, ενώ στην αφήγηση θα είναι ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος και η Ουρανία Μπασλή.

Στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα, την Πέμπτη 17 Ιουνίου θα παρουσιαστεί η παράσταση «Γυναίκες μαχήτριες». Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο θεατρικό έργο, με τη σκηνοθετική υπογραφή της Μιχαέλας Αντωνίου και την ιστορική τεκμηρίωση της Άννας Καρακατσούλη, που προσεγγίζει κομβικές στιγμές της ελληνικής ιστορίας μέσα από τη δράση ξεχωριστών γυναικείων προσωπικοτήτων.

Η Περιφέρεια Αττικής είναι συνδιοργανώτρια του φεστιβάλ «Το μικρό Παρίσι των Αθηνών» που θα διεξαχθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αθηνών από τις 20 έως και τις 30 Ιουνίου 2021. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, η Περιφέρεια προσφέρει την Τετάρτη 30 Ιουνίου στις 21.00 τη συναυλία της Αρτέμιδος Ματαφιά «Μεγάλες κυρίες τραγουδούν…». Η γνωστή καλλιτέχνις ερμηνεύει τραγούδια που σφράγισαν με τη φωνή τους οι μεγαλύτερες κυρίες του πενταγράμμου από την ελληνική και διεθνή μουσική σκηνή.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς που διοργανώνει ο Δήμος Χαλανδρίου στο Ευριπίδειο Θέατρο της πόλης, η Περιφέρεια Αττικής παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση η «Κουζίνα» του Arnold Wesker, στις 21, 22, 23, 25, 26 και 27 Ιουνίου και ώρα 21.00. Η ομάδας θεάτρου Vise Versa, με τη σκηνοθετική υπογραφή της Αγγελικής Γκιργκινούδη, αποτυπώνει στο έργο το ψηφιδωτό των ανθρώπινων σχέσεων μέσα από τα «στενά» όρια μιας κουζίνας, όπου παρουσιάζονται καθημερινές καταστάσεις ανθρώπων που ονειρεύονται κι επιθυμούν να εξελιχθούν, αλλά μένουν βασανιστικά στάσιμοι σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο καθημερινότητας.

Την Τρίτη 22 Ιουνίου στις 9 το βράδυ, θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Στη σκιά των Βράχων» η θεατρική παράσταση «Ναπολεοντία», σε σκηνοθεσία Κερασίας Σαμαρά, με τον Χάρη Σώζο, την Κερασία Σαμαρά, τη Βίκυ Μαραγκάκη και την Ιζαμπέλλα Φούλοπ. Πρόκειται για μία ξεκαρδιστική κωμωδία του κορυφαίου νεοέλληνα συγγραφέα Ανδρέα Στάικου – ένα επίκαιρο σχόλιο επάνω στην αιώνια ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων, που βασανίζονταν ανέκαθεν από την διελκυστίνδα ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση.

Τη συναυλία του Γιώργου Τσαλίκη θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στο Κηποθέατρο του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, την Πέμπτη 24 Ιουνίου στις 21.00. Στην εναρκτήρια εκδήλωση του Φεστιβάλ, ο δημοφιλής τραγουδιστής θα ερμηνεύσει μεγάλες επιτυχίες από τη διαδρομή του, που φέτος συμπληρώνει τα 20 χρόνια.

Επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Ο Πολιτιστικός Ιούνιος της Περιφέρειας Αττικής ολοκληρώνεται την Παρασκευή 25 Ιουνίου, με την έναρξη των θεατρικών και μουσικών παραστάσεων του καλοκαιριού που εντάσσονται στους επετειακού εορτασμούς  για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Συγκεκριμένα, στο υπαίθριο θέατρο του Δήμου Κηφισιάς θα παρουσιαστεί το θεατρικό έργο του Αλμπέρτο Εσκενάζυ «Ο γέρος του Μοριά» με τον ίδιο στον πρωταγωνιστικό ρόλο και τον Γιάννη Καλατζόπουλο να υπογράφει τη σκηνοθεσία.

Την ίδια ημέρα στις 21.30, ο Γιώργος Νταλάρας θα δώσει μεγάλη συναυλία στο λιμάνι της Ύδρας για  τα «Μιαούλεια» μαζί με τους εξαιρετικούς συνεργάτες του και με τη συμμετοχή της Ασπασίας Στρατηγού και της Βιολέτας Ικάρη.

Είναι αυτονόητο, ότι σε όλες τις εκδηλώσεις τηρούνται αυστηρά και απαρέγκλιτα όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό.

vivliopoleio
stamataki