Την έλευση του δεξιού χεριού του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας, όπου θα επανενωθεί µε το σκήνωµα, ανακοίνωσε συγκινηµένος ο Μητροπολίτης Χαλκίδας, Χρυσόστοµος.

Ο Σεβασµιότατος, στο τέλος της οµιλίας του στην επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την έλευση του ιερού σκηνώµατος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου από την Καππαδοκία στην Εύβοια, επεφύλασσε τη χαρµόσυνη είδηση στους πιστούς, κάποιοι από τους οποίους δάκρυσαν.

Όπως είπε ο κ. Χρυσόστοµος, στις 27 Μαΐου, ανήµερα της γιορτής του θαυµατουργού οσίου, θα φτάσει στο Προκόπι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυµος µε το δεξί χέρι του οσίου, το οποίο θα τοποθετηθεί στη λάρνακα όπου βρίσκεται το σκήνωµά του.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι η χείρα είχε αποσπαστεί από το ιερό λείψανο και µεταφέρθηκε αρχικά στο Άγιον Όρος και κατόπιν βρέθηκε στην κατοχή δύο αδερφιών. Όπως είπε, µετά από επικοινωνία που είχε µαζί τους, συµφώνησαν το δεξί χέρι του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου να µεταφερθεί στον Ιερό Ναό στο Προκόπι Ευβοίας: «Το συγκλονιστικό είναι ότι φέτος, στην πανήγυρη του οσίου στο Νέο Προκόπιο, θα έχουµε το χέρι του πίσω στο προσκύνηµα», είπε συγκινησιακά φορτισµένος ο µητροπολίτης.