Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί, περίπου στις 10.30, στην Εθνική οδό (ΒΟΑΚ) στο ύψος της Σκαλέτας Ρεθύμνου στην Κρήτη, με μια γυναίκα νεκρή και έξι ακόμα τραυματίες, ανάμεσά τους και δύο παιδιά.

Από τη μετωπική σύγκρουση των δύο οχημάτων απεγκλωβίστηκε νεκρή μια ηλικιωμένη γυναίκα από το ένα όχημα ενώ από το δεύτερο όχημα μια μητέρα με τα ανήλικα παιδιά της όπου η κατάσταση τους είναι κρίσιμη.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ κλήθηκε και η Πυροσβεστική για τους απεγκλωβισμούς, που επιχείρησε με 2 οχήματα και 7 πυροσβέστες.

Σύμφωνα με το διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, κ. Γιώργο Φραγκιαδάκη, στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα ενεπλάκησαν, συνολικά, 7 άτομα, τα οποία και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Ειδικότερα, στο ένα αυτοκίνητο, επέβαιναν 4 ενήλικες, εκ των οποίων η μία – μια γυναίκα ηλικίας 75 με 80 ετών – ανασύρθηκε νεκρή από τα συντρίμμια, ενώ οι άλλοι 3 μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου και παραμένουν.

Στο δεύτερο αυτοκίνητο, επέβαινε μια μητέρα με τα δύο της παιδιά, δύο κοριτσάκια 5 και 2.5 ετών. Η 5χρονη, η οποία είναι πολυτραυματίας, μεταφέρθηκε διασωληνωμένη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και η αδερφή της, η οποία φέρει κατάγματα – αλλά βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, αναμένεται, επίσης, να μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ. Σημειώνεται πως η μητέρα τους βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Αναφορικά με την κατάσταση της υγείας των τραυματιών ο κ. Φραγκιαδάκης ανέφερε πως, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, «κάποιοι εκ των τραυματιών είναι σοβαρά και άλλοι σε καλύτερη κατάσταση».