Δάσκαλοι, εικαστικοί και designers, μαζί με τους νέους σπουδαστές τους, εκθέτουν στο αεροδρόμιο της Αθήνας έργα που δημιούργησαν με κοινό θέμα «Το Ταξίδι».

Πραγματικά, φανταστικά ή αλληγορικά, τα ταξίδια εκπέμπουν το στοιχείο της περιπλάνησης και της ανακάλυψης. Για τους καλλιτέχνες και τους designers, η διαδικασία παραγωγής του έργου είναι συχνά ένα ταξίδι. Όσο για τα έργα, μπορούν με τη σειρά τους να ταξιδέψουν τους θεατές σε φανταστικούς χώρους στο χρόνο.

Ο χώρος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών συνδυάζεται ιδανικά με το θέμα, καθώς το αεροδρόμιο είναι συνυφασμένο με την έννοια του ταξιδιού και είναι ένα «σταυροδρόμι» συνάντησης ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο.

Αν και όλοι –δάσκαλοι και σπουδαστές– αξιοποιούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ψηφιακής εικόνας, η διαφορετική για τον καθένα προσέγγιση, συνδυασμένη με το προσωπικό ύφος και τις αναφορές κάθε δημιουργού, συνθέτει ένα ποικιλόμορφο σύνολο έργων που αποτυπώνει, εικαστικά και ψυχογραφικά, τη σύγχρονη πραγματικότητα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Πορτραίτα διαπολιτισμικών ταξιδιωτών, ρεαλιστικές εικόνες ταξιδιού, εικόνες τόπων όπου το παρελθόν ενώνεται με το παρόν, συμπαντικοί κόσμοι, ταξιδιωτικά αντικείμενα και οχήματα, αντανακλούν τις ψηφιακές αναζητήσεις του Ταξιδιού, με video-animation, εικαστικές ψηφιακές εκτυπώσεις και προϊόντα σχεδιασμού (design objects).

Διάρκεια : 22.07 – 31.12.2019

Χώρος: Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών – Εκθεσιακός Χώρος «Τέχνη & Περιβάλλον», επίπεδο Αναχωρήσεων (Είσοδος 3)

Συμμετέχοντες φορείς και Καλλιτέχνες : Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Επ. Καθ. Φλωρεντία Οικονομίδου, Λίνα Ξυγωνάκη, φοιτήτρια, Ροδή Ορφανίδου, φοιτήτρια, Ντανιέλε Χαρασανάκης, φοιτητής, Λέκτ. Ειρήνη Λεοντακιανάκου, Ιστορικός τέχνης, Ευγένιος Σκουρμπούτης, Designer, Διδάσκων, Σέργιος Φωτιάδης, Designer, Διδάσκων, Χριστίνα Σκουλούδη, Designer, Διδάσκουσα, Έλσα Χαραλάμπους, Εικαστικός, Διδάσκουσα

Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας : Καθ. Μιχάλης Αρφαράς, Δέσποινα Μανώλαρου, φοιτήτρια

Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης : Καθ. Μανόλης Γιανναδάκης, Ιωάννης Μπελιμπασάκης, απόφοιτος, Καθ. Ξενής Σαχίνης, Ιωάννης Αναστασίου, φοιτητής, Καθ. Γιώργος Κατσάγγελος, Μαρία Δημοκά, φοιτήτρια, Επ. Καθ. Στέλιος Ντεξής, Μυρτώ Βουνάτσου, εικαστικός συνεργάτης Επ. Καθ. Στ. Ντεξή, Φανή Αράπη, φοιτήτρια

Επιμέλεια : Φλωρεντία Οικονομίδου

THE BOX Προβολή-Προώθηση Εφαρμοσμένων Τεχνών Α.Μ.Κ.Ε

Διοργάνωση – συντονισμός :  Μιχάλης Κατσόγιαννος

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ A.E.

Επιμέλεια – Συντονισμός : Χαρά-Ελένη Μητσοτάκη, Τομεάρχης Δημοσίων Σχέσεων & Πολιτισμού

Τεχνική Υποστήριξη : Plan B

Ψηφιακές εκτυπώσεις : Apolyto Creative Spot

Η έκθεση «Το Ταξίδι» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.