labeaute

Στον προαύλιο χώρο του 7ο Δημοτικού σχολείου Αρτέμιδα θα στηθεί το φορητό ψηφιακό Πλανητάριο, για να μαγέψει μικρούς και μεγάλους σε εννέα διαφορετικές παραστάσεις, χωρισμένες ανα ηλικία.

Είναι μοναδικό στο είδος του – μια ειδική ημιμόνιμη φορητή κατασκευή σταθερού θόλου με καρέκλες για τους θεατές, προσφέρει μια μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία.

vivliopoleio

Κυρίαρχο χαρακτηριστικό του είναι η ημισφαιρική οθόνη προβολής διαμέτρου 6 μέτρων με επιφάνεια εμβαδού 57 τετραγωνικών μέτρων!

“Ζούμε σε μια εποχή που η ποιοτική επιστημονική εκπαίδευση είναι πιο σημαντική από ποτέ. Ζούμε παράλληλα σε μία εποχή με προβλήματα πανδημίας. Είναι ανάγκη να ξεφύγουμε, να εξερευνήσουμε, να ανακαλύψουμε, να παρατηρήσουμε. Ότι υπάρχει γύρω μας και μας αρέσει. Ότι υπάρχει μακριά μας και μας εξάπτει την φαντασία” αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.

Το ΦΟΡΗΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ εμπνέει και εκπαιδεύει ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Από παιδιά του Νηπιαγωγείου μέχρι την Τρίτη ηλικία…

Δείχνοντας τις συναρπαστικές ανακαλύψεις στην εξερεύνηση του διαστήματος, συμβάλλει στην κατανόηση του κόσμου γύρω μας, ανοίγει τους ορίζοντες των θεατών, εμπνέει και εκπαιδεύει για όσα μας περιβάλλουν, για την ίδια τη Γη και τη θέση μας στο σύμπαν.

Covid free: Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση πραγματοποιείται σύμφωνα με τα εκάστοτε προβλεπόμενα μέτρα. Με τη χρήση αεραγωγών εισέρχεται συνεχώς φρέσκος αέρας μέσα στον θόλο με ολική ανανέωση του αέρα κάθε πέντε λεπτά. Το πλανητάριο λειτουργεί ως αμιγής χώρος Covid free, δηλαδή oι θεατές από 12 ετών και άνω προσέρχονται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης τελευταίου εξαμήνου και οι κάτω των 12 ετών με δήλωση self-test γονέων. Όλοι οι εργαζόμενοι στο πλανητάριο διαθέτουν Πιστοποιητικό Εμβολιασμού. Οι προβολές διεξάγονται με περιορισμένη πληρότητα με 36 θεατές ανά προβολή και χρήση μάσκας για όλους. Μπορούμε επίσης να φιλοξενήσουμε άτομα με ειδικές ανάγκες και χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων.

Πρόγραμμα προβολών

10:30       –   Ο Μαγεμένος Ύφαλος – Kaluoka ‘Hina (Ηλικίες 5+)

11:10       –   Ένας Τέλειος Μικρός Πλανήτης (Ηλικίες 6 με 12 ετών)

11:40       –   Ένας Τέλειος Μικρός Πλανήτης (Ηλικίες 6 με 12 ετών)

12:10       –   Από Τη Γη Στο Σύμπαν (Για ενήλικο κοινό και για παιδιά 10+)

12:50       –   Ένας Τέλειος Μικρός Πλανήτης (Ηλικίες 6 με 12 ετών)

13:20       –   Συλλέγοντας το Φως των Άστρων: Τα Θαυμαστά Τηλεσκόπια (Για ενήλικο κοινό και για παιδιά 9+)

14:00       –   Ένας Τέλειος Μικρός Πλανήτης (Ηλικίες 6 με 12 ετών)

14:30       –   Ο Ήλιος: Το Ζωντανό Μας Άστρο (Για ενήλικο κοινό και για παιδιά 10+)

15:00       –   Το Κλίμα Της Γης (Για ενήλικο κοινό και για παιδιά 8+)

Μετά από κάθε προβολή, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, ακολουθεί παρατήρηση του Ηλίου με τηλεσκόπιο με ειδικό ηλιακό φίλτρο.

Θα βρείτε τα τρέιλερ και τις περιγραφές των ταινιών θόλου εδώ: https://planetariumotg.gr/productions/

Τα ντοκιμαντέρ θόλου που θα προβληθούν είναι:

Από Τη Γη Στο Σύμπαν (Για ενήλικο κοινό και για παιδιά 10+)

Η παράσταση είναι ένα μοναδικό ταξίδι στο Σύμπαν. Μετά από μια σύντομη αναφορά στην Αστρονομία των Αρχαίων, μας ταξιδεύει στο Ηλιακό μας σύστημα, στα άστρα, τον Γαλαξία μας, στο Σύμπαν, όπως αυτά περιγράφονται από την σύγχρονη επιστήμη. Ο σκηνοθέτης χρησιμοποιεί κυρίως πραγματικές εικόνες, από τα μεγαλύτερα τηλεσκόπια του κόσμου. Το ταξίδι αυτό παρέχει στον θεατή μια ολοκληρωμένη εικόνα του αστρονομικού Σύμπαντος, με τρόπο απλό, εντυπωσιακό και αφηγηματικό. Δεν είναι τυχαίο που έχει συμμετάσχει σε πάνω από είκοσι φεστιβάλ ταινιών θόλου, προβάλλεται σε περισσότερα από 700 πλανητάρια σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει μεταφραστεί σε 27 γλώσσες.

Ο Μαγεμένος Ύφαλος – Kaluoka ‘Hina (Ηλικίες 5+)

Η ταινία μας μεταφέρει στα βάθη της θάλασσας σε έναν κοραλλιογενή ύφαλο, ένα μοναδικό κόσμο, πολύχρωμο και ξένο, γεμάτο περιπέτειες και κίνδυνους, αινίγματα και μυστήρια, παλιούς θρύλους και μύθους, έναν κόσμο που κατοικείται από πλάσματα με χιούμορ και θάρρος, αξιαγάπητα και παράξενα, γοητευτικά και επικίνδυνα.

Ένας Τέλειος Μικρός Πλανήτης (Ηλικίες 6 με 12 ετών)

Ανακαλύψτε το ηλιακό μας σύστημα μέσα από μια διαφορετική οπτική ματιά – μέσω μιας εξωγήινης οικογένειας που αναζητά τον τέλειο πλανήτη για τις διακοπές της. Πετάξτε πάνω από την επιφάνεια του Πλούτωνα, τον πιο γνωστό μας Νάνο Πλανήτη. Βουτήξτε στους παγωμένους γκρεμούς της Μιράντα – δορυφόρου του Ουρανού. Ταξιδέψτε μέσα από τους δακτυλίους του Κρόνου. Νιώστε τις καταιγίδες και τους κεραυνούς στον Δία. Και περπατήστε στην επιφάνεια του Άρη. Ποιον προορισμό θα επιλέγατε; Αυτό είναι ένα ταξίδι στο ηλιακό σύστημα για διαστημικούς ταξιδιώτες όλων των ηλικιών.

Ο Ήλιος – Το Ζωντανό Μας Άστρο (Για ενήλικο κοινό και για παιδιά 10+)

Ο Ήλιος είναι ένα τυπικό μέτριο αστέρι, που καταναλώνει 600 εκατομμύρια τόνους υδρογόνου κάθε δευτερόλεπτο και η μάζα του ξεπερνά κατά 500 φορές τη συνολική μάζα των πλανητών. Ανακαλύψτε τα μυστικά του άστρου μας σε αυτή την πλανηταριακή παράσταση και απολαύστε εικόνες – όπως δεν τις έχετε δει ποτέ – από τη βίαιη επιφάνεια του Ήλιου στο επιβλητικό περιβάλλον του Φορητού Ψηφιακού Πλανητάριου.

Το Κλίμα Της Γης (Για ενήλικο κοινό και για παιδιά 8+)

Η θέση της Γης στο Ηλιακό Σύστημα δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη και την εξέλιξη της ζωής. Ελάτε να ανακαλύψουμε τα χαρακτηριστικά του πλανήτη μας που διαμορφώνουν τον Καιρό και το Κλίμα. Παγετώδεις εποχές εναλλάσσονται με θερμές περιόδους, μα τα τελευταία χρόνια ένας νέος παράγοντας αλλαγής του κλίματος προστέθηκε, η σε μεγάλη κλίμακα ανθρώπινη επέμβαση στο φυσικό περιβάλλον.

Συλλέγοντας το Φως των Άστρων: Τα Θαυμαστά Τηλεσκόπια (Για ενήλικο κοινό και για παιδιά 9+)

Τα τηλεσκόπια είναι επιστημονικά όργανα υψηλής τεχνολογίας που συλλέγουν φως από μακρινά ουράνια αντικείμενα. Με αυτά τα ευγενή όργανα, οι άνθρωποι κατάφεραν να βουτήξουν στο βαθύ διάστημα και να συλλέξουν πολύτιμες επιστημονικές πληροφορίες για το σχηματισμό, τη ζωή και το θάνατο των πλανητών, των αστεριών και των γαλαξιών. Όλη αυτή η γνώση μας βοηθά να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί η φύση στη μεγάλη κλίμακα και καθορίζει τη θέση μας στο υπέροχο Σύμπαν.

ΚΛΕΙΣΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ!!!

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΝΑΓΡΑΦΩΝΤΑΣ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΗΛΙΚΙΑ!! ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΘΕΣΕΩΝ!!!

Περισσότερες πληροφορίες:

WEBSITE

www.syllogos7artemidas.gr

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

6977279635

EMAIL

syllogos7o.artemidas@gmail.com

vivliopoleio
stamataki