Το βιβλιοπωλείο των αστέγων προσπαθεί να εξοικονομήσει χρήματα για να εγκατασταθεί σε νέα μόνιμη στέγη. Με αυτό το σκοπό λοιπόν από τις 4 έως τις 19 Ιανουαρίου, τα 10 βιβλία θα κοστίζουν 15 ευρώ. Η προσφορά αυτή ανακοινώθηκε μέσω του facebook στη σελίδα τους.

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση:

stamataki
vivliopoleio

Αυτή τη στιγμή το παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων, βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 132. Η ιστορία του ξεκινάει από τον Λεωνίδα Κουρσούμη, ο οποίος εργαζόταν σε εκδοτικό οίκο, αλλά με την κρίση βρέθηκε χωρίς δουλειά και, μη μπορώντας να συμπληρώσει τα ένσημά του για σύνταξη, βρέθηκε και χωρίς στέγη για 8 μήνες.

Ο κύριος Λεωνίδας είναι 68 χρονών και σπούδασε Οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Τους μήνες που περιπλανιόταν στους δρόμους της Αθήνας, ξεκίνησε να μαζεύει πεταμένα βιβλία από τα σκουπίδια και τα πουλούσε στο Μοναστηράκι για λίγα ευρώ, ενώ στη συνέχεια έστεισε το μικρό αλληλέγγυο παλαιοπωλείο, το οποίο, εκτός από βιβλία, έχει και άλλα μικροαντικείμενα.

Η συλλογή των βιβλίων του παλαιοβιβλιοπωλείου μετρά σήμερα πάνω από 25.000 τίτλους -όταν ο κ. Κουρσούμης ξεκινούσε είχε στη διάθεσή του μόλις 2.500 βιβλία.

Όλα τα βιβλία, πλην κάποιων λευκωμάτων, πωλούνται στην τιμή των 2 ευρώ.