Αυξήθηκαν οι κλοπές και οι διαρρήξεις το πρώτο εξάμηνο του 2019 σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία.

Ο ρεπόρτερ του ANT 1 επισκέφθηκε τις γειτονιές της Ανατολικής Αττικής που έχουν γίνει πολλές φορές στόχος των κακοποιών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένας καταστηματάρχης στην Αρτέμιδα, ο Βασίλης Γρύλλης βρέθηκε αντιμέτωπος με δυο ληστές, που δεν δίστασαν να τον πυροβολήσουν.

Καθημερινά εκατοντάδες είναι τα θύματα κακοποιών. Τα στατιστικά στοιχεία για τους δείκτες εγκληματικότητας το πρώτο εξάμηνο του 2019 δημιουργούν ανησυχία, ειδικά για περιπτώσεις ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων που παρουσιάζουν αύξηση.

Ειδικότερα, 2.264 ληστείες έγιναν σε όλη τη χώρα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, αριθμός αυξημένος κατά 4,3% σε σχέση με το 2018. Περισσότερα από 39.000 ήταν τα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων κάθε είδους που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα, αύξηση της τάξεως του 6,4% σε σχέση με πέρσι. Περίπου 73.000 άτομα συνελήφθησαν για διάφορους λόγους από την αστυνομία, εκ των οποίων το 45% εμπλέκονταν σε σοβαρά αδικήματα όπως, ανθρωποκτονίες, υποθέσεις ναρκωτικών, λαθρεμπορίου, απάτες, κλοπές και διαρρήξεις.

Δείτε αναλυτικά στο ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

Πηγη : irafina.gr