Σε κλίμα οδύνης και θρήνου κηδεύτηκε στην Αρτέμιδα ο επιχειρηματίας, που εκτελέστηκε εν ψυχρώ από δυο αγνώστους άνδρες στο Χαϊδάρι.

Πρόκειται για τον Δημήτρη Μάλαμα, μεγαλοεισαγωγέα καφέ και συλλέκτη πολυτελών αυτοκινήτων, που εβλήθη με πολεμικό όπλο καλάσνικοφ μπροστά στα μάτια δυο αστυνομικών, που τον συνόδευαν πάνω σε μοτοσυκλέτα, ως σωματοφύλακες, εννοείται εκτός υπηρεσίας.

Όσοι παρακολούθησαν την εξόδιο ακολουθία είδαν μια οικογένεια σε βαθύ πένθος, με την χήρα και τα τρία παιδιά του να προσπαθούν συντετριμμένοι να αποχαιρετήσουν τον άνθρωπό τους.

Η οικογένεια Μάλαμα ζούσε μια άνετη ζωή, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και χωρίς ο πατέρας τους να έχει απασχολήσει στο παρελθόν, ιδιαίτερα, τις διωκτικές αρχές, με εξαίρεση μια βομβιστική επίθεση που είχε γίνει πριν από καιρό σε επαγγελματικό χώρο ιδιοκτησίας του Μάλαμα.

Ωστόσο, για τα υψηλά ιστάμενα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ ήταν κοινό μυστικό ότι ο Δημήτρης Μάλαμας ήταν πολύ στενός συνεργάτης του απόστρατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ Σπύρου Παπαχρήστου, που δολοφονήθηκε από άγνωστο στην ταβέρνα «Κρητικός» στον Γέρακα την Πρωτομαγιά που πέρασε.

Ένα άλλο μυστικό, που βγαίνει τώρα στο φως είναι και η φιλική σχέση που διατηρούσε το θύμα με τον επίσης δολοφονημένο στο Χαϊδάρι Βασίλη Στεφανάκο, μεγάλο αφεντικό της Αθηναϊκής νύχτας για πολλά χρόνια.

Πάντως, ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το γεγονός ότι στην κηδεία του Μάλαμα έστειλαν στεφάνια και συλλυπητήρια ορισμένα από τα πιο «σκληρά» και «μεγάλα» ονόματα της νύχτας, μεταξύ των οποίων και πρόσωπο, που θεωρείται «η ανερχόμενη δύναμη» στο χώρο του Ελληνικού υποκόσμου, καθώς συγκεντρώνει γύρω του ισχυρή επιρροή σε όλα τα κυκλώματα της παρανομίας στη χώρα μας.