Στο κλασικό χρονοδιάγραμμα αναμένεται να επιστρέψει φέτος η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με την αρχική προθεσμία έως το τέλος Δεκεμβρίου και την «κλασική» ολιγοήμερη παράταση μετά την Πρωτοχρονιά.

Το τρέχον χρονοδιάγραμμα δεν έχει εξόφληση έως τον ερχόμενο Φεβρουάριο, όπως συνέβη με τα φετινά τέλη λόγω πανδημίας και τα ειδοποιητήρια αναμένεται να αναρτηθούν στην εφαρμογή MyCar της ΑΑΔΕ το αργότερο έως τα μέσα Νοεμβρίου.

Για μια ακόμη χρονιά τα τέλη κυκλοφορίας παραμένουν «παγωμένα», ενσωματώνουν κωδικό QR Code για πληρωμή με συνοπτικές διαδικασίες και αναμένεται να αποφέρουν στον κρατικό προϋπολογισμό, περισσότερα από 1 δισ. ευρώ. Σε χρόνο παράλληλο με την προθεσμία καταβολής των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, «τρέχει» και η διαδικασία ψηφιακής ακινησίας των οχημάτων, χωρίς οι ιδιοκτήτες τους να έχουν πια την υποχρέωση να καταθέσουν τις πινακίδες στις Δ.Ο.Υ.

Το ύψος των τελών καθορίζεται είτε με βάση τα κυβικά για Ι.Χ τα οποία ταξινομήθηκαν έως το 2010 , είτε με βάση τις εκπομπές CO2 για μεταγενέστερες ταξινομήσεις.

Όλοι οι πίνακες με τα ετήσια τέλη εδώ.

Πηγή: Euro2day