Ο κορονοϊός χτύπησε την πόρτα και στη χώρα μας, η οποία αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό, την ώρα που και η ίδια στηρίζεται στην τουριστική βιομηχανία της.

Δεδομένων των συνθηκών, όμως, οι περισσότεροι Έλληνες δεν σχεδιάζουν διακοπές σε μακρινούς προορισμούς αλλά στρέφονται σε κοντινές αποδράσεις.

Η νέα τάση για διακοπές το φετινό καλοκαίρι είναι η εξόρμηση σε ενοικιαζόμενα πολυτελή σπίτια, αλλά και διαμερίσματα μέσω Airbnb.

Ήδη η Ανατολική Αττική και κυρίως η Αρτέμιδα αλλά και η Νέα Μάκρη, βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου οι κάτοικοι της Αττικής που αποτελούν και το 50% του πληθυσμού της χώρας, στρέφονται σε αυτές τις περιοχές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, υπάρχει μια πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της εποχής πληρότητα σε σχετικά πολυτελείς οικίες που βρίσκονται εντός Αττικής, με πολλούς Αθηναίους να σχεδιάζουν εξορμήσεις ως την πόλη μας.

Ως προς τις τιμές, ένα διαμέρισμα 80 τμ στο Λυκομπούτι στην Αρτέμιδα διατίθεται προς 1000 περίπου ευρώ ανά μήνα. Μια μονοκατοικία 70 τμ στον Μαραθώνα διατίθεται προς 300 ευρώ το μήνα, ενώ μια μονοκατοικία στο Μάτι επίσης 70 τμ διατίθεται προς 1300 ευρώ ανά μήνα.