Αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για το 1ο Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού «Μεσόγεια» που θα διεξαχθεί 30 Σεπτεμβρίου με 2 Οκτωβρίου στα Σπάτα.

Οι διοργανωτές πέρα από τις αθλητικές εκδηλώσεις, έχουν οργανώσει και μια σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ανάμεσά τους, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη, θα είναι και συναυλία με μια από τις πιο γνωστές τραγουδίστριες, την Τάμτα. Η συναυλία της θα πραγματοποιηθεί την 1η Οκτωβρίου (21:00).

Η δημοφιλής καλλιτέχνης, η οποία είναι γνωστή και για την αγάπη της για τον αθλητισμό και για τα παιδιά, αναμένεται να χαρίσει μοναδικές στιγμές διασκέδασης σε όσους βρεθούν στις 30 Σεπτεμβρίου στο στάδιο των Σπάτων. «Είμαι πολύ χαρούμενη που συμμετέχω στα «Μεσόγεια 2022», τα οποία διοργανώνονται εφέτος για πρώτη φορά. Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί στο φεστιβάλ θα δούμε πόσο όμορφα συνυπάρχει ο αθλητισμός, ο πολιτισμός και οι τέχνες. Το φεστιβάλ έχει σκοπό να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει αλλά και να οδηγήσει στον κλασικό αθλητισμό τα παιδιά και τους γονείς. Ως καλλιτέχνης, μαμά και γυναίκα που αθλείται, χαίρομαι που είμαι μέρος αυτής της διοργάνωσης που εύχομαι να γίνει θεσμός και να διεξάγεται για πολλά χρόνια», δήλωσε η Τάμτα στους διοργανωτές.

Το φεστιβάλ «Μεσόγεια», εκτός από τη συναυλία της Τάμτα, θα περιλαμβάνει και άλλες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Από τον θίασο Καρελλά θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου (20:00) και την 1η Οκτωβρίου (15:30) η θεατρική παράσταση «Ο Καραγκιόζης αθλητής». Την 1η Οκτωβρίου (15:30), το πρόγραμμα  περιλαμβάνει τη θεατρική παράσταση «Από την Ολυμπία προς  όλο τον κόσμο» της δρ. Ιλεάνας Κλοκώνη σε κείμενο και σκηνοθεσία Σοφία Κομνινέα. Παίζουν οι ηθοποιοί Βέρα Κανελλοπούλου, Κατερίνα Πλουμίδη και Χρήστος Νάκος και στα τύμπανα θα είναι  Γιώργος Κοκσίδης. Την ίδια ημέρα, η διεθνούς φήμης παραγωγός και dj Xenia Ghali αναμένεται να ξεσηκώσει παιδιά και γονείς με ένα μοναδικό dj set με τις μεγαλύτερες dance επιτυχίες του σήμερα.