Δευτέρα, 27 Ιουλίου, 2026
More

    Latest Posts

    Τα σενάρια της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

    Στα δύο σενάρια που εξετάζονται για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού έναντι της covid-19, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

    Το πρώτο, όπως είπε, είναι σχεδόν ειλημμένη απόφαση, η έμμεση υποχρεωτικότητα που υπάρχει αναφορικά με την ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού, λογικά θα το επεκτείνουμε σε όλο τον πληθυσμό. «Για να λογίζεσαι ως εμβολιασμένος, θα πρέπει να έχεις κάνει και την ενισχυτική δόση αν περάσει το επτάμηνο», εξήγησε.

    To δεύτερο που εξετάζεται και έχει να κάνει με την υποχρεωτικότητα, αφορά πληθυσμιακές ομάδες που επιβαρύνουν το σύστημα στη βάση ηλικιακών κριτηρίων (με εξαίρεση τους υγειονομικούς), ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση «ούτε είμαστε κοντά στο να πάρουμε απόφαση».

    Πρόσθεσε ότι η υποχρεωτικότητα είχε αποτέλεσμα, από τους 580.000 άνω των 60 που δεν είχαν κάνει πρώτη δόση σχεδόν οι 200.000 έχουν κλείσει ραντεβού ή έχουν κάνει πρώτη δόση.

    Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

    Latest Posts

    spot_imgspot_img

    Don't Miss

    Stay in touch

    To be updated with all the latest news, offers and special announcements.