Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδος Αττικής, σε συνέχεια ανακοίνωσης της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σπάτων – Αρτέμιδος, προχώρησε σε ανάρτηση σχετικά με την καταγγελία ότι μέλη της ΚΝΕ συνοδευόμενα από Δημοτικό Σύμβουλο του ΚΚΕ, προσπάθησαν να μοιράσουν στα παιδιά κομματικά φυλλάδια.

Στη νέα ανακοίνωσή του τονίζει ότι:

1. Δεν είναι ψευδής ισχυρισμός ότι το μέλος του ΔΣ της Ένωσης ήταν έξω από το σχολείο, άλλωστε το παραδέχεται και η Ένωση. Τώρα αν ήταν 70, 50, 40 μέτρα δεν είχαμε μέτρο για να μετρήσουμε την απόσταση. Από ότι φαίνεται η Ένωση είχε. Για το θέμα το ότι απλά ήταν στο αυτοκίνητο του και επέβλεπε την ενήλικη κόρη του, η οποία διένειμε φυλλάδια πολιτικού περιεχομένου σε ανήλικους μαθητές, όπως επίσης και ότι το όλο περιστατικό χαρακτηρίστηκε “πατρική αγωνία”, ο κόσμος μπορεί να κρίνει. Αλήθεια τι μήνυμα έστειλαν στο 13033;

leuki

2. Εμείς ως σύλλογος ποτέ δεν προπηλακίσαμε άτομα και για του λόγου του αληθές δεν έχει υποβληθεί καμία μήνυση για κάτι σχετικό, πράγμα που σημαίνει ότι πρόκειται για ξεκάθαρη συκοφαντική και ψευδή είδηση γεγονός που προσβάλλει βαθύτατα τους γονείς του συγκριμένου σχολείου. Αντιθέτως ένας από αυτούς, της κομματικής παράταξης, απώθησε γονέα και παρουσία μάλιστα του προέδρου της Ένωσης κατά τη περίοδο των καταλήψεων του Σεπτεμβρίου. Για το εν λόγω περιστατικό υπάρχουν αρκετοί μάρτυρες.

3. Απαιτούμε αποδείξεις για το ότι έχουμε “κλείσει τα μάτια” στα προβλήματα του σχολείου. Το ότι δεν είμαστε κομματικοποιημένοι, το έχουμε αποδείξει έμπρακτα με τις συνεχείς προσπάθειες μας να παραμείνει η πολιτική (τα κόμματα) μακριά από το σχολείο. Για ακόμη μια φορά φαίνεται ότι η Ένωση λειτουργεί ως ένας μηχανισμός πολιτικής – κομματικής χειραγώγησης. Κάνει λόγο για την ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων, ότι λογοκρίθηκε από εμάς. Προφανώς η Ένωση “ξέχασε” να αναφέρει πως αυτό το έγγραφο ο Σύλλογος Διδασκόντων το έστειλε και σε διάφορα ενημερωτικά site από όπου έγινε γνωστό σε όλους. Οπότε δεν τίθεται ζήτημα λογοκρισίας όπως μας κατηγορεί η Ένωση. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε πως η κοινή πρακτική ενός συλλόγου όταν λαμβάνει ένα τέτοιο έγγραφο είναι να απαντά και να ζητάει διευκρινήσεις και περαιτέρω συζήτηση για την επίλυση προβλημάτων. Αυτό εμείς το κάναμε άμεσα, αλλά ουδέποτε λάβαμε απάντηση από τον Σύλλογο Διδασκόντων. Επίσης, αυτό το γνωρίζει η Ένωση αλλά το απέκρυψε στην ανακοίνωση της. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του για το ποιος υποκινεί την διχόνοια και ποιος όχι.

4. Ο Σύλλογος Γονέων ποτέ δεν στοχοποίησε μαθητή. Άλλωστε φαίνεται ξεκάθαρα στο κείμενο που αναρτήσαμε, στο οποίο δεν κατονομάζεται κανείς. Όντως έγινε ψηφοφορία από τους μαθητές και η πλειοψηφία αποφάσισε τη συνέχιση των μαθημάτων. Πράγμα που αποδείχθηκε στη συνέχεια με τη μη πραγματοποίηση κατάληψης και την άρνηση της συμμετοχής της πλειονότητας των μαθητών σε αυτή. Αυτό καταδεικνύει τον σεβασμό των θεσμών και την συνειδητοποίηση των ευθυνών που έχουν αυτά τα παιδιά και τα τιμούμε και τα σεβόμαστε βαθύτατα γι’ αυτή τη συμπεριφορά τους. Η αποδεδειγμένη και συνεχής συνεργασία και επικοινωνία που είχαμε με τους μαθητές που συμμετέχουν στο 15μελές, όλον αυτό τον καιρό καθ’ όλη τη φυσική λειτουργία τους σχολείου μας, επιβεβαιώνει το σεβασμό που τρέφουμε απέναντι στις καθημερινές αγωνίες τους και τις ανησυχίες τους. Όλα τα υπόλοιπα είναι αποκυήματα της φαντασίας της Ένωσης.

5. Μας λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός πως η Ένωση αφιέρωσε 2 παραγράφους για να εκλογικεύσει την διανομή κομματικών φυλλαδίων σε μαθητές 12-15 ετών. Η ανακοίνωση μας καταδεικνύει ξεκάθαρα την παρέμβαση ξένου προς το σχολείο ατόμου, δημοτικού συμβούλου για τον οποίον θα κινηθούμε και δυναμικά, ο οποίος διένειμε πολιτικά φυλλάδια έξω από το χώρο του σχολείου σε συνεργασία με το προαναφερόμενο άτομο, διαδικασία που αντίκειται στο Ν Φ3/435/Γ1/468/08-05-1997, ΥΠΕΠΘ & Φ12/410/Γ1/1459/09-12-1993 ΥΠΕΠΘ, (Όπου σχολικός χώρος θεωρείται και ο χώρος εισόδου τους σχολείου). Η Ένωση φαίνεται πως έχει ξεχάσει πως είναι Ένωση Γονέων μιας και ουδόλως την ενδιαφέρει η καταδίκη της διανομής από την συντριπτική πλειοψηφία των γονέων. Για ακόμη μια φορά δείχνει την έντονη πολιτικοποίηση – κομματικοποίησή της. Συνεχίζετε να επικροτείτε αυτές τις παράνομες ενέργειες ενώ θα έπρεπε να τις καταδικάζετε αφού αποτελείτε το συλλογικό όργανο που εκπροσωπεί τους γονείς. Ωστόσο εσείς καπηλεύεστε το γονεϊκό κίνημα, υιοθετώντας τέτοιες παράνομες διαδικασίες ωθούμενοι από παλαιοκομματικές συμπεριφορές. Η Ένωση κάνει αναφορά στον Αριστοτέλη, αλλά αποκρύπτει το γεγονός πως στην Αρχαία Ελλάδα ασχολούνταν με τα κοινά μόνο οι άντρες και στην ηλικία των 30 ετών.

6. Η αναφορά στην Χρυσή Αυγή, δεν έχουμε καταλάβει γιατί έγινε. Προφανώς για κίνηση εντυπωσιασμού και να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου για τα πραγματικά προβλήματα. Η άποψη περί του ότι όσοι είναι ενάντια στην κομματικοποίηση είναι οι πιο κομματικοποιημένοι είναι τουλάχιστον αστεία και δείχνει ότι η Ένωση είναι σε σύγχυση.

7. Η Ένωση αναφέρεται συνέχεια στο “γονεϊκό κίνημα” και ότι εμείς είμαστε σε πλήρη αντίθεση με αυτό!!! Δηλαδή εμείς πως εισήρθαμε στον Σύλλογο; Με πραξικόπημα; Μάλλον η Ένωση είναι σε αντίθεση με το “γονεϊκό κίνημα” ή έχει ξεχάσει τι σημαίνει λέξη “γονεϊκό”. Δηλώνουμε ως δημοκρατικά εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των γονέων του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδος ότι δεν θα ανεχθούμε πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο μας ούτε καμία πολιτική – κομματική χειραγώγηση.

Προτεραιότητα των ανήλικων παιδιών μας είναι η ενασχόληση με τις σχολικές υποχρεώσεις και τις παράλληλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Πρέπει να σεβαστείτε το φορτίο που ήδη αντιμετωπίζουν απ’ αυτή την καθημερινότητα, όπως επίσης πρέπει να σεβαστείτε και τον αγώνα των γονέων τους να ανταποκριθούν στις ανάγκες των παιδιών τους. Δυστυχώς η Ένωση για μια ακόμη φορά έδειξε το άσχημο και έντονα πολιτικοποιημένο – κομματικοποιημένο πρόσωπο της. Κατηγορεί έναν 5 μηνών και εν μέσω καραντίνας Σύλλογο για απραξία μόνο και μόνο επειδή έχει δώσει δυναμικό παρόν και είναι σε συνεχή επικοινωνία με μαθητές και γονείς. Σε αντίθεση με την Ένωση εμείς καταθέτουμε γεγονότα και όχι εικασίες. Εμείς για ότι πράττουμε έχουμε ως γνώμονα το καλό των μαθητών με συμπαραστάτες τους γονείς.

stamataki
vivliopoleio
bestseller