Συνελήφθη στον Ασπρόπυργο, από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 66χρονος ημεδαπός προσωρινά υπεύθυνος επιχείρησης διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών, για παράβαση του νόμου περί Ποινικής Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Επιπλέον, συγκατηγορούμενος του ανωτέρω είναι και ο 28χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ο οποίος αναζητήθηκε προκειμένου να συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου.

stamataki
vivliopoleio

Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο – αυτοψία που διενεργήθηκε σε υπαίθριο περιφραγμένο οικόπεδο, έκτασης δέκα στρεμμάτων περίπου, με τη συνδρομή υπαλλήλων του Σώματος Επιθεώρησης Νοτίου Ελλάδος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διαπιστώθηκε ανεξέλεγκτη διάθεση στο έδαφος διαφόρων αποβλήτων.

Συγκεκριμένα, εντός του χώρου υπήρχαν διάσπαρτα και εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες διάφορα στερεά απόβλητα, μεταξύ των οποίων πλαστικά, μπάζα, καλώδια, μεταλλικοί κύλινδροι, στρώματα καθώς και ένα όχημα στο τέλος του κύκλου ζωής ενώ επί του εδάφους εντοπίσθηκαν απόβλητα ορυκτέλαιων καθώς και συσκευασίες επικίνδυνων υλικών.

Η διαπιστωθείσα ανεξέλεγκτη διάθεση στερεών αποβλήτων και επικινδύνων υγρών και ελαίων επί του εδάφους χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, προκαλούν υποβάθμιση του περιβάλλοντος και κίνδυνο ρύπανσης του.

Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.