Η σελίδα εθελοντών ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ”ΠΡΟΣΦΕΡΩ” εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας στην Εύβοια :

«Μόλις τώρα είχαμε συνομιλία με εθελοντές από το Μαντούδι και με συνεργασία μαζί τους, ξεκινάμε να συγκεντρώνουμε σε είδη πρώτης ανάγκης, εμφιαλωμένα νερά, τρόφιμα μακράς διάρκειας και ζωοτροφές για τους πυρόπληκτους της κεντρικής και βόρειας Εύβοιας.

Θα συγκεντρώνονται στον χώρο του Κοινωνικού έργου ”Προσφέρω”.

Όποιος επιθυμεί να προσφέρει από τα παραπάνω είδη ας επικοινωνήσει στα τηλ. 6937191968 – 6971724357 Παρασκευάς Γαρυφάλλου ή με μήνυμα στο facebook.»

Η σελίδα της εθελοντικής ομάδας είναι https://www.facebook.com/koinoniko.ergo.prosfero/posts/2198461670405512?__tn__=K-R .

Λίγα λόγια για την εθελοντική ομάδα :

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ”ΠΡΟΣΦΕΡΩ” – ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΑΧΑΡΝΑΙ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ

Ενταγμένος στην Γ.Γ.Π.Π. ( Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ) με αριθμό Μητρώου ΑΜ 16/2016.

Το Κοινωνικό έργο ”Προσφέρω” με έδρα το Μενίδι (Αχαρναί), απαρτίζεται από μια ομάδα εθελοντών πολιτών, οι οποίοι ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ, τον δύσκολο αυτό καιρό που ζούμε, με τη βοήθεια του κόσμου, προσφέρουν βοήθεια στους συνανθρώπους μας. Έχουμε ξεκινήσει την δράση μας, από το 2011.

ΑΡΧΗ ΜΑΣ : ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ .

Συγκεντρώνουμε κουβέρτες, ρουχισμό για όλες τις ηλικίες, υποδήματα, παιχνίδια, σχολικά είδη, τρόφιμα μακράς διαρκείας, απορρυπαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής και φάρμακα ( όχι ληγμένα ), παντός έπιπλα σπιτιού και ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, αναπηρικά ιατρικά είδη (αμαξίδια, κρεβάτια, νεφελοποιητής κ.τ.λ. ).

Τα φάρμακα που συγκεντρώνουμε, παραδίδονται σε Κοινωνικά φαρμακεία – ιατρεία όπως Δημοτική Φροντίδα Αχαρνών – ΔΗΦΑ, Δήμο Μεταμόρφωσης, Δήμο Ιλίου, Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού αλλά και στους Γιατρούς του Κόσμου.

Η διαλογή του ρουχισμού γίνεται σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε οικογένειας, που ζητάει την βοήθειά μας, με χαριστικά παζάρια που γίνονται στον χώρο μας.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ :

  1. Την τρίτη ηλικία, όπου αρκετές φορές έχουμε βοηθήσει, είτε ατομικά είτε σε ιδρύματα όπου φιλοξενούνται.
  2. Τα μικρά παιδιά, όπου πολλές φορές τους πηγαίνουμε ρουχισμό, υποδήματα και παιχνίδια στα ιδρύματα όπου φιλοξενούνται, όπως Κιβωτό του Κόσμου, Λύρειο ίδρυμα, Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, Βρεφών Μητέρα, Ένα παιδί Ένας κόσμος, Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού Η ΑΓΚΑΛΙΑ, Πρότυπη Στέγη Ανηλίκων Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών ( Ε.Π.Α.Α ) κτλ.
  3. Τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ψυχιατρικά ιδρύματα και χρειάζονται ρουχισμό που φροντίζουμε να τους παρέχουμε, όπως στο ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δρομοκαΐτειο, Δαφνί, Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού κτλ.
  4. Τους συνανθρώπους μας που κοιμούνται έξω και δυστυχώς ακόμα και μικρά παιδιά. Όσο μπορούμε τους παρέχουμε ρουχισμό, υποδήματα, κουβέρτες αλλά και σπιτικό ζεστό φαΐ.
  5. Η παροχή επείγουσας ανθρωπιστικής, ιατροφαρμακευτικής, επισιτιστικής, και αναπτυξιακής βοήθειας προς κοινωνικά και οικονομικά ευπαθείς ομάδες, όπως ανέργους, αστέγους, ΑΜΕΑ, ηλικιωμένους και παιδιά, καθώς και η συνδρομή σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών όπως σεισμοί, πλημμύρες, φωτιές κ.τ.λ. ενδεικτικά αναφερόμενες, προκειμένου να συντελέσουν στην εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης, μόρφωσης, εκπαίδευσης και υγείας και στην αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.
  6. Επίσης έχουμε στείλει ανθρωπιστική βοήθεια σε ρουχισμό, υποδήματα αλλά και σε φαρμακευτικό υλικό μέσω πρεσβείας σε εξωτερικό όπως Παλαιστίνη, Συρία και Σερβία.
  7. Ανθρωπιστική βοήθεια έχουμε προσφέρει στους πλημμυροπαθείς Μεσσηνίας, στους κατοίκους Βρίσας Λέσβου μετά τον καταστροφικό σεισμό και στους πλημμυροπαθείς Μάνδρας Αττικής.
  8. Καθημερινά στηρίζουμε τις ευπαθείς ομάδες σε υλικά αγαθά που έχουν ανάγκη και με συχνές αποστολές σε εθελοντικές ομάδες και συλλόγους.
  9. ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΛΟΣ ΕΓΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ 18ο ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ. ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΆΣΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΈΡΕΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ”ΠΡΟΣΦΕΡΩ” ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΧΑΡΝΑΙ, ΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΗΛ: 6937191968 – 6971724357 Κος ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ”ΠΡΟΣΦΕΡΩ” – ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΑΧΑΡΝΑΙ

Κος Παρασκευάς Γαρυφάλλου

e-mail: koinonikoergoprosfero@yahoo.gr

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΤΗΛ: 6937191968 – 6971724357 Κος Παρασκευάς Γαρυφάλλου

” Το πιο όμορφο πράγμα είναι να βλέπεις ένα πρόσωπο που υποφέρει να χαμογελά και ακόμα πιο όμορφο να ξέρεις πως ο λόγος που χαμογελά είσαι ΕΣΥ ”

http://wwwprosfero.blogspot.com/