Η Ελληνική αποστολή της Kmaes-education στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ του Taekwondo, World Taekwondo Hanmadang , της Kukkiwon επιστρέφει με το 1ο χρυσό της Ελλάδας στην διοργάνωση, μία 5η θέση και μία 7η θέση.

Το Kukkiwon, γνωστό και ως η Παγκόσμια Έδρα του Taekwondo και «σπίτι» της Παγκόσμιας Ακαδημίας Taekwondo, είναι ο επίσημος κυβερνητικός οργανισμός του Taekwondo, που έχει ιδρυθεί από την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας. Υπεύθυνο για τη διάδοση και την εξέλιξη του Taekwondo εκδίδει τις επίσημες βαθμίδες DAN για όλο τον κόσμο.

Φέτος διοργάνωσε για ακόμη μια φορά το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Taekwondo Hanmadang 2019, με σχεδόν 5000 συμμετοχές από 57 χώρες, στο YongPyong-Dome στη πόλη PyeonChang, η οποία φιλοξένησε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του 2018.

stamataki

Το παγκόσμιο αυτό γεγονός διοργανώνεται ανελλιπώς από το Kukkiwon από το 1992 και το φετινό ξεπέρασε κάθε προσδοκία μιας και ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο σε συμμετοχές από την έναρξη του .

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα  αυτό  αφορά το τεχνικό κομμάτι του Taekwondo και αναδεικνύει τα ουσιώδη συστατικά της πολεμικής τέχνης όπως τα σπασίματα, τις αυτοάμυνες , τα Poomsae αναβιώνοντας το γνήσιο πνεύμα των πολεμικών τεχνών και προωθώντας την πολεμική τέχνη ως πολύτιμο στοιχείο του Κορεάτικου πολιτισμού.

Στο φεστιβάλ αυτό μέρος πήρε η Korean Martial Arts European Society – Education (K.M.A.E.S. – Education) εκπροσωπώντας την Ελλάδα, με τον δάσκαλο Παναγιώτη Μυλωνάκη και τους αθλητές Σταμάτη Ιωαννίδη και Θεοδώρα – Βενετία Παρασκευοπούλου από τη σχολή Spata Korean Martial Arts από τα Σπάτα.

Σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και υψηλών απαιτήσεων περιβάλλον σημειώθηκαν σημαντικές επιδόσεις από όλους τους αθλητές και η Ελληνική αποστολή επέστρεψε με το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας στην διοργάνωση με τον Δάσκαλο Παναγιώτη Μυλωνάκη να καταλαμβάνει τη 1η θέση στο αγώνισμα του Speed Breaking και υψηλά πλασαρίσματα των αθλητών μας στην πρώτη δεκάδα.

Τελική κατάταξη ομάδας K.M.A.E.S.-Education:

  • Παναγιώτης Μυλωνάκης: 1ος στο Speed Breaking.

  • Θεοδώρα – Βενετία Παρασκευοπούλου: 5η knife hand breaking και 23η στο Authorized Poomsae.

  • Σταμάτης Ιωαννίδης: 7ος στο Side/Back Kick Breaking και 10ος στο knife hand breaking.

Η ομάδα της σχολής επέστρεψε με σημαντικές εμπειρίες και υποσχέσεις για μελλοντικές επιτυχίες.