Για 3η συνεχόμενη χρονιά, ο καθηγητής Γεωπληροφορικής και Αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ανδρέας Βασιλόπουλος, δίπλα στους πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές με το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Σπουδάζω σωστά – Αξιοποιώ το χρόνο μου».

Την Πέμπτη 19/09 στις 18.00 το απόγευμα στη ΡΑΦΗΝΑ (στη Βιβλιοθήκη του Πνευματικού Κέντρου) και το Σάββατο 21/09 στις 10.30 το πρωί στο ΠΙΚΕΡΜΙ (στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου). Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ.

stamataki

Να σημειώσουμε εδώ ότι τα σεμινάρια αφορούν όλους τους πρωτοετής και δευτεροετής φοιτητές όλων των περιοχών και όχι μόνο του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου.

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια «Σπουδάζω σωστά – Αξιοποιώ το χρόνο μου» έχουν στόχο τη βοήθεια των πρωτοετών φοιτητών στις σπουδές τους. Περιλαμβάνουν πρακτικές συμβουλές για όσα θα συναντήσουν στα χρόνια προπτυχιακής και μεταπτυχιακής φοίτησης, όπως τον τρόπο επιλογής και παρακολούθησης μαθημάτων/εργαστηρίων, την τήρηση σημειώσεων, τη βελτίωση της μνήμης και το αποτελεσματικό διάβασμα, ώστε τελειώνοντας να έχουν ένα σωστό βιογραφικό σημείωμα, ανταγωνιστικό στην σύγχρονη αγορά εργασίας.

Ο Ανδρέας Βασιλόπουλος, εισηγητής και επιστημονικός υπεύθυνος του σεμιναρίου, αξιοποιώντας εμπειρία ετών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, προσφέρει στα παιδιά με παραστατικό τρόπο, μεθόδους για να διαβάζουν και να σημειώνουν, να διαχειρίζονται το χρόνο τους, να κάνουν σωστές εργασίες, να επιλέγουν μαθήματα, αλλά και να χτίζουν ένα ανταγωνιστικό βιογραφικό για την αγορά εργασίας.