Τη δημιουργία και δεύτερου ξενοδοχείου στον χώρο του αεροδρομίου δρομολογεί η Διεθνής Αερολιμήν Αθηνών, ένα σχέδιο από τα παλιά για το οποίο φαίνεται ότι έχουν ωριμάσει πλέον τώρα οι συνθήκες.

Η εταιρεία του αεροδρομίου έχει απευθύνει πρόσκληση σε ενδιαφερομένους για την ανάπτυξη και λειτουργία ενός ακόμη ξενοδοχείου, πέραν του 5άστερου Sofitel Athens Airport που λειτουργεί κάτω από την ομπρέλα του ομίλου Μήτση στα Σπάτα.

Η πρόσκληση έχει περισσότερο διερευνητικό χαρακτήρα ενεργοποιώντας ουσιαστικά παλιότερο σχεδιασμό για τη δημιουργία και δεύτερης μονάδας, χαμηλότερου budget, πολύ κοντά στο κτίριο του κύριου Αεροσταθμού του αεροδρομίου και δίπλα στον Προαστιακό. Η έκταση όπου προγραμματίζεται η κατασκευή και λειτουργία του νέου ξενοδοχείου είναι 7,5 στρεμμάτων εντός του χώρου στάθμευσης μακράς διαρκείας (Ρ3).

Ο χρόνος παραχώρησης είναι έως το 2045 για το ξενοδοχείο που θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει από τον ανάδοχο με «πράσινα» χαρακτηριστικά ενώ όσον αφορά τη δυναμικότητά του θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 250 δωματίων. Ένα ενδεικτικό concept που θέτει η Διεθνής Αερολιμήν Αθηνών είναι για ξενοδοχείο κατηγορίας 3 αστέρων ή εναλλακτικά συνδυασμό 3 και 4 αστέρων, ενώ ζητούμενο είναι να υπάρξει και συνεργασία με διεθνή αλυσίδα κι ενδεχομένως brand το οποίο ήδη έχει εμπειρία και παρουσία κοντά σε αεροδρόμια στο εξωτερικό.

Επισημαίνεται εδώ ότι το Sofitel Athens Airport που λειτουργεί ήδη στο Ελευθέριος Βενιζέλος είναι 5 αστέρων και εξ’ αρχής στον επιχειρηματικό σχεδιασμό του αεροδρομίου της Αθήνας υπήρχε η πρόβλεψη για τη δημιουργία δεύτερης ξενοδοχειακής μονάδας με ένα πιο οικονομικό προφίλ, με αντίστοιχες πάντως παροχές συμπεριλαμβανομένων χώρων συναντήσεων και παροχής υπηρεσιών για επιχειρήσεις, χώρων εστίασης, πλήρως εξοπλισμένου γυμναστηρίου κ.τ.λ., ώστε να εξυπηρετούνται και όσοι έρχονται στην Αθήνα για επαγγελματικούς λόγους, ενισχύοντας τελικά και τον επαγγελματικό τουρισμό της πρωτεύουσας.

Πηγή: Πρώτο Θέμα