Σήμερα, αναγνώστης του Artemida News που βρισκόταν στο Ζούμπερι την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η φωτιά τόσο στο Ζούμπερι όσο και στον Μαραθώνα, μοιράστηκε μέσω της σελίδας του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάποιες σκέψεις του, γύρω από τη σημερινή λειτουργία του 112 και μας έδωσε την άδειά του να τα μοιραστούμε μαζί σας.

Το κείμενο έχει ως εξής :

«Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις μου, μια και από τις 4 μέχρι τις 6 έπινα καφέ στο Ζούμπερι, οπότε για να ακριβολογούμε, εγώ και η παρέα μου ήμασταν περικυκλωμένοι από εστίες φωτιάς στο Μαραθώνα και ανάμεσα από Ζούμπερι και Άγιο Ανδρέα.

Αρχικά να πω, πως και οι δύο πυρκαγιές έσβησαν (εντυπωσιακά) γρήγορα, ήταν ευτυχής συγκυρία το ότι μόλις έσβησε η μία ξεκίνησε η άλλη κι όλες οι δυνάμεις βρίσκονταν ήδη στην περιοχή απλώς μετακινήθηκαν λίγα χιλιόμετρα!

Από τις 4 παρακολουθούσαμε την κατάσβεση στο Μαραθώνα με αεροπλάνα κι ελικόπτερα….. μέχρι που ξαφνικά άρχισαν να πετούν ακριβώς πάνω από το κεφάλι μας και να κάνουν παράξενους ελιγμούς (αφού κάποια στιγμή φοβήθηκα πως ένα αεροπλάνο είχε πρόβλημα) τόσο κοντά ώστε να μπορούμε να δούμε τους πιλότους, οπότε καταλάβαμε πως κάτι δεν πάει καλά,  κι όντως μόλις είχε ξεσπάσει η φωτιά στο Ζούμπερι, χωρίς να βλέπουμε ή να μυρίζουμε καπνό ώστε να το πάρουμε χαμπάρι.

Καθώς φεύγαμε άρον άρον, το αμάξι μου διασταυρώθηκε με αεροπλάνο που έριχνε νερό δίπλα μας, μιλάμε για τέτοια ταχύτητα, αμεσότητα και τύχη θα έλεγα, αφού η συγκεκριμένη φωτιά ξεκίνησε πριν φύγουν τ’ αεροπλάνα από την περιοχή!

Έβγαλα λοιπόν (μόνη μου) το συμπέρασμα καθώς κατευθυνόμουν προς τη λεωφόρο Μαραθώνος πως η φωτιά είναι στ’ αριστερά μου κι όταν έφτασα στο φανάρι όπου και γινόταν πανδαιμόνιο, κατευθύνθηκα προς Νέα Μάκρη γι’ ασφάλεια, μιας κι “έχει καεί η γούνα μου” από πέρσι (κάτοικος Ραφήνας που η φωτιά έφτασε στο σπίτι μας), οπότε διάλεξα την κατεύθυνση “πέρα – πέρα μακριά”!!!

Θέλω όμως να σημειώσω κάτι : από το πρωί δεχόμαστε μηνύματα από το 112 για την επικινδυνότητα της ημέρας και πραγματικά ΜΠΡΑΒΟ, είναι μια αξιόλογη κίνηση για να προσέχουμε και να είμαστε σ’ εγρήγορση… Όμως όντας επί 2 ώρες περικυκλωμένοι, δεν ήρθε σε κανέναν κάποια ειδοποίηση ούτε για το ΠΟΥ έχει πιάσει φωτιά, ούτε για τους ανοιχτούς κι ασφαλείς δρόμους διαφυγής, με αποτέλεσμα για μια ακόμη φορά να πηγαίνει ο καθένας όπου κρίνει ο ίδιος….

Μακάρι κάποια στιγμή να φτάσουμε σε τέτοιο επίπεδο, ώστε η ενημέρωση να είναι άμεση, ακριβής και αποτελεσματική, αφού άλλωστε, ας το παραδεχτούμε, οι περισσότεροι είμαστε με το κινητό ανά χείρας !»

Πολύ σημαντική βρήκαμε την παράγραφο με το θέμα ειδοποίησης του 112 και πραγματικά δημιουργεί εντύπωση, το πώς τελικά θα λειτουργήσει το σύστημα ειδοποιήσεων. Αναμένουμε τις εξελίξεις.