Συνεδριάζουν σήμερα οι λοιμωξιολόγοι προκειμένου να ετοιμάσουν την τελική τους εισήγηση προς την κυβέρνηση, για τη σταδιακή άρση του lockdown.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν ανάψει το «πράσινο φως», το πρώτο μέτρο που θα χαλαρώσει θα είναι η απαγόρευση μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα. Οι ειδικοί οδηγούνται προς την κατεύθυνση αυτή συνυπολογίζοντας και την κόπωση των πολιτών, από τον συνεχή εγκλεισμό.

leuki
dianastore

Το δεύτερο μέτρο που φαίνεται ότι “παγώνει” είναι η απαγόρευση μετακίνησης σε άλλο δήμο με αυτοκίνητο, χρησιμοποιώντας τον κωδικό 6.

Όσον αφορά στο άνοιγμα της οικονομίας, φαίνεται ότι τα κομμωτήρια θα κάνουν την αρχή και θα επαναλειτουργήσουν με αυστηρά μέτρα και περιορισμούς από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου. Σειρά αναμένεται να πάρουν τα ινστιτούτα ομορφιάς και περιποίησης νυχιών.

Ακόμη και το άνοιγμα των ανοιχτών αρχαιολογικών χώρων είναι ένα ενδεχόμενο που εξετάζεται.

«Σε κάθε περίπτωση λαμβάνεται σοβαρά υπόψη η κόπωση που υπάρχει στην κοινωνία και αναζητούνται βαλβίδες αποσυμπίεσης που μπορεί να ενεργοποιηθούν σ’ έναν κοντινό ορίζοντα. Πάντοτε βέβαια με κανόνες και αυξημένη προσοχή» τόνισε χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

stamataki
vivliopoleio
bestseller
coavacafe