Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 18.08 το απόγευμα του Σαββάτου, 28 χλμ βόρεια, βορειοδυτικά του Αγρινίου και 11 χλμ νοτιοανατολικά της Αμφιλοχίας.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 28 χιλιόμετρα βόρεια, βορειοδυτικά του Αγρινίου, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 28,2 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου αλλά και στην Καρδίτσα, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει αναφορές για ζημιές.

Όπως επεσήμανε μιλώντας στο CNN Greece ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας «ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός από τον Αμβρακικό κόλπο μέχρι και την Τριχωνίδα και ίσως και πιο νότια. Είναι ένας σεισμός ο οποίος έχει μικρό μέγεθος και δεν προκάλεσε κάποιες επιπτώσεις».

Ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι ο σεισμός δημιουργήθηκε από ένα ρήγμα το οποίο έχει μια διεύθυνση βορειοανατολική, νοτιοδυτική και στη συνέχεια έχουν εκδηλωθεί δύο μετασεισμοί, οι οποίοι είναι της τάξεως των δύο έως τριών βαθμών.

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Εντάσσεται στην κανονική σεισμικότητα της περιοχής και η περιοχή παρακολουθείται λεπτομερώς πια προκειμένου να δούμε την εκτόνωση της σεισμικής διέγερσης», επισημαίνει.

«Κατά πάσα πιθανότητα ήταν ο κύριος σεισμός. Θα δούμε τις αμέσως επόμενες ώρες ακριβώς ποια θα είναι η εξέλιξη του φαινομένου», καταλήγει.

.