stamataki

Τους τελευταίους πέντε μήνες περνάω μία από τις πιο δημιουργικές και όμορφες φάσεις της ζωής μου. Μαθαίνω νέα πράγματα, αποκτώ νέες δεξιότητες και  τολμώ να πω πως βλέπω το  μέλλον αρκετά πιο αισιόδοξα.

Όχι δεν πήρα κάποιο μαγικό χαπάκι που τα βλέπει όλα όμορφα… Απλώς, ανακάλυψα το network marketing και τα οφέλη του! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα χρονικά από την αρχή.

Τα τελευταία δέκα χρόνια περάσαμε πολλά, πάρα πολλά σαν κοινωνία, αλλά και ως επιχειρηματίες. Τρία μνημόνια, capital controls, απεργίες, μειώσεις μισθών και συντάξεων, ανεργία, και εμείς ως κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής την αξέχαστη σε όλους μας φονική πυρκαγιά, τον Ιούλιο του 2018. Σίγουρα δεν τα λες και λίγα αυτά που περάσαμε.

Εάν μέναμε μόνο σε αυτά, θα λέγαμε ότι τα χειρότερα έχουν περάσει. Όμως ήρθε μία πανδημία για να μας χτυπήσει, ακόμα πιο δυνατά, ακόμα πιο σκληρά. Ήρθε για να αλλάξει πολλές από τις συνήθειες μας, ακόμα και τον καθημερινό μας περίπατο ή τις προσωπικές μας σχέσεις και επαφές. Μπορούσε κανείς μας να φανταστεί ότι θα βγαίνουμε έξω από το σπίτι μόνο για τρόφιμα..;

Βάλε και κανέναν δράκο να γίνει πιο όμορφο το παραμύθι, θα σου έλεγαν πριν από δύο χρόνια, εάν το έλεγες σε κάποια παρέα.. Συμφωνείς..; Και όμως, να που έγινε.. Ένα τεράστιο σοκ για όλους μας !!!

Ξέρεις, εάν ήμουν μόνος, ίσως και να μην με ένοιαζε τόσο.. Όμως τώρα έχω οικογένεια. Έχω δύο πανέμορφες κόρες. Μάλιστα τη δεύτερη, την έφερε στην ζωή η γυναίκα μου μέσα στον πρώτο σκληρό εγκλεισμό…

Η πανδημία και οι εγκλεισμοί, προσωπικά με πείσμωσαν παρά με θύμωσαν. Έβαλα στόχο η οικογένειά μου να μην πεινάσει, να μην γίνω ικέτης επιδομάτων. Και πιστεύω ότι τα κατάφερα.. Μέσα από την προσωπική ανάπτυξη, που τον τελευταίο χρόνο κάνω, ήρθε η λύση! Η αρχή έγινε όταν μέσα από τις παραδόσεις που  έκανα κατ’ οίκων,  επέλεξα, μέσα στο αυτοκίνητο, αντί να ακούω ειδήσεις και να μου μαυρίζουν την ψυχή, να ακούω podcasts.

Διάλεξα το: gameofmaney.gr/podcasts. Είναι δωρεάν, τα κατεβάζεις στο κινητό σου και τα ακούς οπότε εσύ θες. Σε ένα από τα επεισόδια μιλούσαν για τον Robert kiyosaki και για τα βιβλία που έχει εκδώσει. Την επομένη κιόλας ημέρα είχα παραγγείλει από τον φίλο μου  Αλέξανδρο που διατηρεί βιβλιοπωλείο στην Αρτέμιδα όλα του τα βιβλία. Όταν τα παρέλαβα, έκανα μία μάλλον γνωστή σε όλους μας γκριμάτσα και μία πολύ γρήγορη  σκέψη πέρασε από το μυαλό  μου: Ωχ πρέπει να τα διαβάσω  όλα αυτά τώρα..;

Για καλή μου τύχη ξεκίνησα με το: “Η σχολή επιχειρηματιών του πλούσιου μπαμπά”. Γιατί το διάλεξα αυτό; Γιατί πολύ απλά ήταν το πιο λεπτό από όλα τα υπόλοιπα. Στο βιβλίο αυτό, αναφερόταν για τα πολλά καλά που έχει το network marketing. Όρος εντελώς ξένος προς σε μένα. Μιλούσε για την εκπαίδευση που λαμβάνεις, για τις γνωριμίες που κάνεις και το πόσο σε βοηθούν οι εταιρίες αυτές, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο στην ζωή σου. Τελειώνοντας το βιβλίο είχα πολύ παραπάνω γνώση και άποψη για πολλά θέματα.

Για το network marketing, ακόμα όμως δεν ήξερα τίποτα. Άρχισα να παρακολουθώ διάφορα σεμινάρια πάνω στο μάρκετινγκ μέσω internet. Η καραντίνα με βοήθησε πολύ σε αυτό το κομμάτι. Σεμινάρια που με κανονικούς ρυθμούς ζωής δεν θα τα παρακολουθούσα ποτέ. Σε ένα από αυτά άκουσα για ένα παγκόσμιο επιχειρηματικό project, την εξέλιξη του network marketing, το Global marketing agency. Αυτό ήταν…

Δήλωσα αμέσως συμμετοχή και άρχισα να ακούω με τεράστια προσοχή και ενδιαφέρον… Μια ιδέα, πραγματικά καινοτόμα, πρωτοποριακή, που άξιζε όλο και παραπάνω όσο περνούσε η ώρα. Αυτό που με εντυπωσίαζε παραπάνω είναι ότι δεν χρειαζόταν να πουλήσω σε κανέναν τίποτα.. Μπορούσα να κερδίζω χρήματα βοηθώντας απλώς άλλους ανθρώπους να κερδίζουν χρήματα. Τι πιο καινοτόμο και πρωτοποριακό από αυτό;

Τις επόμενες ημέρες ψάχτηκα και προβληματίστηκα πάρα πολύ. Πεποιθήσεις που είχα για χρόνια έπρεπε να τις παραμερίσω και να ανοίξω το μυαλό μου σε κάτι νέο.. Πόσο δύσκολο ήταν αυτό; Στην αρχή πάρα πολύ… έπρεπε για αρχή να παρακάμψω το τεράστιο ΕΓΩ μου..

Μετά την γνώμη των άλλων… Τι θα πουν οι άλλοι… Και ξέρετε τι είπα στον εαυτό μου; Τόσα χρόνια (15 στον αριθμό) τρέχεις σαν τον  Βέγγο, πάνω κάτω, δεξιά και αριστερά και τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Γιατί να μην δοκιμάσεις κάτι νέο; Και ναι, το τόλμησα!

Ευγνώμων προς τον εαυτό μου που το τόλμησα και προς την γυναίκα μου που με στήριξε από την πρώτη στιγμή. Μπορώ να μιλάω ώρες για τα οφέλη που πήρα. Θα μοιραστώ μαζί σας κάποια βασικά:

• γνώρισα νέους ανθρώπους, φιλόδοξους και δημιουργικούς, όταν οι περισσότεροι μέσα στην καραντίνα δεν έβλεπαν ούτε το γείτονά τους.

• μιλούσαμε για επιχειρηματικότητα και τρόπους ανάπτυξης, την ώρα που με όποιον άλλον τολμούσες να μιλήσεις μόνο γκρίνια και μιζέρια είχε να σου δώσει. (όχι άδικα τολμώ να  πω).

• μας εκπαιδεύουν πάρα πολλές ώρες για να γίνουμε κορυφαίοι.

Και ξέρετε το καλύτερο… ότι όλα αυτά τα κάνουν δωρεάν. Άνθρωποι της εταιρείας επενδύουν από τον δικό τους χρόνο πάνω σε εμάς, χωρίς να τους δίνουμε  ούτε ένα ευρώ, μόνο και μόνο  γιατί πιστεύουν σε εμάς. Τι πιο όμορφο από αυτό;

Στην εταιρεία που εγώ διάλεξα να είμαι, μας εκπαιδεύει ο γκουρού του network marketing, ο τεράστιος Eric Worre. Κάθομαι μέχρι αργά το βράδυ να ακούσω σε επανάληψη όλα όσα έχει πει μέχρι τώρα στις ακαδημίες που μας παρέχει η εταιρία. Πολλά από αυτά που λέει εφαρμόζονται άμεσα και στο φυσικό μου κατάστημα. Διπλό όφελος. Πόσο πιο τέλειο;

Δεν σταματάει όμως στον Eric Worre η εκπαίδευση. Ο νούμερο ένα άνθρωπος παγκοσμίως στην προσωπική ανάπτυξη και κάτοχος 53 επιχειρήσεων Τόνι Ρόμπινς, είναι και αυτός μέντορα μας. Εκπαίδευση και δράση ταυτόχρονα. Όση θες και άμα θες.

Σε αυτή την επιχειρηματική δράση δεν έχεις κανέναν να σε πιέζει πάνω από το κεφάλι σου. Είναι απόλυτα δίκαιη  αυτή η επιχειρηματικότητα μαζί  σου. Θες να κυνηγήσεις το όνειρό σου; Καντο! Θες να κυνηγήσεις  το όνειρό σου αλλά part time; Καντο! Θες να κυνηγήσεις το όνειρό σου αλλά ταυτόχρονα είναι καλοκαίρι και λίγο-πολύ όλοι χαλαρώνουμε; Τέλεια, κανένα πρόβλημα. Κάντο! Kαι στις τρεις περιπτώσεις  θα πάρεις ακριβώς αυτό που σοy αξίζει. Τι πιο όμορφο και δίκαιο από αυτό;

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι σε μία εταιρεία μπορεί να τρέχεις για μήνες πάνω σε ένα project και να έρθει μέσα σε ένα βράδυ ο ανώτερος σου και να σε καπελωσει. Όχι όμως στο network marketing. Οποιος δουλεύει σκληρά, ανταμείβεται. Εδώ δεν υπάρχει διαχωρισμός γυναίκας και άντρας ούτε ώριμου και νέου ανθρώπου. Είναι απόλυτα αξιοκρατικό σύστημα. Όλοι ξεκινάμε από το μηδέν και όλοι μπορούμε να φτάσουμε στην κορυφή.

Ποιοι θα τα καταφέρουν; Αυτοί που πραγματικά θέλουν. Γιατί για όλους τους άλλους, πάντα κάτι θα βρίσκουν να τους φταίει: τα μνημόνια ή πανδημία, ο Τσίπρας, ο Μητσοτάκης, το network marketing, η ατυχία, το timing κτλ.

Αυτό που προτείνω λοιπόν σε όλους όσους έχουν αντέξει να διαβάσουν όλο το άρθρο μέχρι στιγμής(και σε ευχαριστώ)είναι το εξής : Δώσε μία ευκαιρία στο δικτυακό μάρκετινγκ. Υπάρχουν πολλά μοντέλα εκεί έξω. Θέλει καλό ψάξιμο  γιατί όπως σε κάθε κλάδο, σε κάθε επιχείρηση, έτσι και εδώ υπάρχουν τα επιτυχημένα μοντέλα και τα λιγότερο επιτυχημένα μοντέλα. Δώσε στον εαυτό  σου την ευκαιρία να γνωρίσει την επιχειρηματικότητα 21ο αιώνα.

Επιλέγω να κλείσω με μία από τις πολλές φράσεις του Robert kiyosaki που με έχουν σημαδέψει: «Οι πλούσιοι άνθρωποι χτίζουν δίκτυα. Οι υπόλοιποι ψάχνουν για δουλειά.»

Σε ευχαριστώ από καρδιάς

Ιωαννίδης Σάββας

stamataki