Το Τοπικό Συμβούλιο Αρτέμιδος αποφάσισε ομόφωνα και προώθησε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, το πρόγραμμα βοήθειας φοιτητών με τίτλο «Σας σκεφτόμαστε».

Το συμβούλιο

Στο συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 24Οκτωβρίου2019, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Κοινότητας Αρτέμιδος του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, τέθηκε, προ ημερησίας διατάξεως το θέμα, ως επείγον.

vivliopoleio
stamataki

Η εισήγηση

Ο Πρόεδρος έδωσε τον λόγο στον κ. Λυμπερόπουλο Βασίλειο Παναγιώτη ο οποίος εισηγούμενος το 1ο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης είπε τα εξής :

«Σύμφωνα με το άρθρο 83, παράγραφος 1ιγ’, παράγραφος 2α’, παράγραφος 2ι’και παράγραφος 2ιγ’του Νόμου 3852/2010, στις αρμοδιότητες του συμβουλίου της Κοινότητας Αρτέμιδος ανήκει αυτή η εισήγηση που κάνω, με θέμα «Κοινωνική δράση με διακριτικό τίτλο “Σας σκεφτόμαστε”», που αφορά τους φοιτητές της πόλης μας οι οποίοι δεν έχουν κάποιο εισόδημα.

Η δράση «Σας σκεφτόμαστε» απευθύνεται σε φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα, με στόχο να καλύπτει τις ανάγκες διαβίωσής τους όλο το ακαδημαϊκό έτος σε μηνιαία βάση σε προϊόντα πρώτης ανάγκης, όπως λάδι, μακαρόνια, χυμούς φρούτων, αλλαντικά, γάλα, κονσέρβες, δημητριακά, όσπρια.

Η υλοποίηση

Η  δράση  θα  στηρίζεται  στην  ήδη  υπάρχουσα  δομή  του  Δήμου  «Κοινωνικό Παντοπωλείο»  και  τα παρεχόμενα προϊόντα θα φτάνουν στο φοιτητή ή στη φοιτήτρια χωρίς καμία επιβάρυνση για τον ίδιο ή την ίδια ή την οικογένεια. Θα είναι ένα κουτί το οποίο θα πηγαίνει μία φορά το μήνα στον τόπο που φοιτούν.

Όσον  αφορά  την  ανεμπόδιστη  λειτουργία  του,  θα  ζητήσουμε  τη  συνεργασία  του  Σωματείου Εμποροβιοτεχνών  Σπάτων – Αρτέμιδος  για  την  εξεύρεση  χορηγών  που  θα  ενισχύσουν  το  Κοινωνικό Παντοπωλείο,  ώστε  να  στηρίξει  αποτελεσματικά  την  εν  λόγω  δράση.

Επίσης,  είναι  σημαντικό  να οργανώσουμε και ομάδα εθελοντών, που θα στηρίξουν και εκείνοι από την πλευρά τους την προσπάθεια.

Κύριε Πρόεδρε, θέτω αυτή την πρόταση σήμερα λόγω του ότι έχουμε ένα θέμα συζήτησης για την παιδεία και αφορά τους νέους της πόλης μας. Επειδή έχει ήδη αρχίσει η ακαδημαϊκή τους φοίτηση, νομίζω ότι θα έπρεπε να ανέβει στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να υλοποιήσουμε τη συγκεκριμένη  δράση  με  τίτλο  «Σας  σκεφτόμαστε».

Θα  ήθελα  να  το  θέσετε  σε  ψήφιση  στο  Τοπικό Συμβούλιο προς έγκριση. Έχω την πεποίθηση ότι αν υλοποιηθεί η συγκεκριμένη δράση, όλες οι συνδημότες θα καμαρώνουν, γιατί η μέριμνα του Δήμου μας θα βγαίνει και εκτός των ορίων της πόλης, φτάνοντας στους φοιτητές της πόλης μας που είναι στα νησιά, στον Έβρο, στην Πελοπόννησο, στα Γιάννενα και γενικά σε όλη την ελληνική επικράτεια».

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα προσφέρει σημαντική βοήθεια στους φοιτητές μας αλλά και τις οικογένειες τους και ευχόμαστε να το δούμε να υλοποιείται σύντομα από τον Δήμο μας.