labeaute

Ο Στέφανος Κατής, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος, έκανε μια ανάρτηση στο προφίλ του στο Facebook, με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και ειδικότερα όταν βρέθηκε στο προσκήνιο το θέμα τοποθέτησης καμερών ασφαλείας στα σχολεία.

Μεταφέρουμε αυτούσια την ανάρτηση, με την άδεια του κυρίου Κατή :

«CAMERA OBSCURA (ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΘΑΛΑΜΟΣ) ή 10+1 λόγοι… να με διαβάσετε!!!

dianastore
leuki

“το μαχαίρι κόβει το ψωμί, αλλά και σκοτώνει” (ΛΑΪΚΗ ΣΟΦΙΑ)

Στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 19ης Νοεμβρίου, σχετικά με την Ψήφιση του “Κανονισμού Λειτουργίας των Σχολείων της Α’θμιας Εκπαίδευσης” έγινε ένας ενορχηστρωμένος θόρυβος, εκ του μη όντος κατά την άποψή μου. Και εξηγούμε για να μην παρεξηγούμαι:

 1. Ο εν λόγω” Κανονισμός” ψηφίστηκε ΟΜΌΦΩΝΑ στην Συνεδρίαση της Α’βαθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου μας.
 2. Τον υπερψήφισαν οι εκπρόσωποι των Δημ. Σχολείων (Αρτέμιδας και Σπάτων), η εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων, οι Δημότες και οι Δημ. και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, (ένας από αυτούς κι υποφαινόμενος) όλοι Τακτικά μέλη της Α’ θμιας, προεδρεύοντος του κ. Δημάρχου.
 3. Στον διάλογο που έλαβε χώρα, έγιναν ΟΜΌΦΩΝΑ αποδεκτές και οι (4) προτάσεις της Ένωσης Γονέων.
 4. Σχολεία των Σπάτων έχουν κάμερες εδώ κι 6 (!) χρόνια, κι έχουν σχεδόν εξαλείψει τους βανδαλισμούς.
 5. Κατατέθηκαν στοιχεία από τους βανδαλισμούς στα σχολειά μας, τους οποίους τους πληρώνουμε πολλές χιλιάδες ευρώ κατ’ έτος.
 6. Κατατέθηκαν επίσης μαρτυρίες από τους Δ/ντες των Σχολείων που ήταν συνταρακτικές και συνάμα αποκαλυπτικές.
 7. Τα λοιπά μέλη της Επιτροπής συμφώνησαν και ανέφεραν πλήθος περιστατικών, που τουλάχιστον ΔΕΝ μας τιμούν σαν πολίτες, ακόμη κι αν διαπράττονται από τα παιδιά μας (κυρίως…).
 8. Οι μαρτυρίες των περισσότερων παρευρισκομένων, συμφώνησαν ότι οι βανδαλισμοί και τα “παρατράγουδα” ασκούνται από ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΟΥΣ.
 9. Οι όποιες κάμερες αν και όποτε τοποθετηθούν, θα πρέπει να έχουν την σύμφωνη γνώμη κατά τον νόμο : α) της Σχολικής Επιτροπής, β) του συλλόγου διδασκόντων και γ) των μαθητικών κοινοτήτων.
 10. Οι κάμερες θα τοποθετηθούν ΈΞΩ από τα σχολεία στους δημοτικούς δρόμους.
 11. Να σημειωθεί ότι το ωράριο λειτουργίας των καμερών θα είναι από τις 10 το βράδυ, οπότε και θα έχουν τελειώσει οι δραστηριότητες των “ανοιχτών” σχολείων μας, μέχρι τις 6 το πρωί.

Δυστυχώς, ο δημόσιος διάλογος στο Δημ. Συμβούλιο υπονομεύτηκε από τους εκπροσώπους του δογματισμού, ακριβώς όπως οι ομοϊδεάτες τους απαγόρευσαν να καταθέσει στεφάνι στην Θεσσαλονίκη στην επέτειο του Πολυτεχνείου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μουταφιδης, ο οποίος είχε καταδικαστεί ισόβια από την Χούντα.

Ο δημοκρατικός, πολιτικά πολιτισμένος και επί της ουσίας διάλογος θα νικήσει, επί τέλους στα δημοτικά μας πράγματα, πάρα τις όποιες θλιβερές “παραστάσεις” των ισόβιων συνδικαλιστών του σχολικού κινήματος και των ηχηρών κεκρακτών τους.

Υ. Γ. : Θα περίμενα τουλάχιστον από συναγωνιστές του χώρου μας, κι εννοώ της δημιουργικής αριστεράς να μην βιαστούν σε κρίσεις, γιατί αδικούνται, αν δεν προέλθουν από νηφάλιο και δημοκρατικό διάλογο, για τι είδους “ανοιχτά στην κοινωνία σχολεία” αγωνιζόμαστε να δημιουργήσουμε, και πρωτίστως με ποιο τρόπο.

Γιατί η τεχνολογία μπορεί να μας “σκλαβώσει”, αλλά μπορεί και να μας” διευκολύνει”. Αυτήν, που μας κάνει να βαυκαλιζόμαστε ότι δήθεν… επικοινωνούμε και “διαλογούμεθα”, υποκαθιστώντας την αληθινή δράση με τις “κατευθυνόμενες” φλυαρίες των μέσω κοινωνικής (sic!) δικτύωσης».

 

vivliopoleio
bestseller
coavacafe
stamataki