Το… τέλος του κόσμου θα έρθει το 2024, σύμφωνα με το Ρολόι της Αποκάλυψης (Doomsday Clock). «Το τέλος έρχεται», πάντα μετά από χρόνια πολέμων και φυσικών καταστροφών. Η καθιερωμένη ανακοίνωση του Bulletin of the Atomic Scientists, αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες, ως είθισται. Οι δείκτες του ρολογιού κινούνται όλο και πιο κοντά στα μεσάνυχτα, με τη χρονική αυτή στιγμή να αντιπροσωπεύει το σημείο στο οποίο η Γη γίνεται «ακατοίκητη».

«Όταν το ρολόι δείξει μεσάνυχτα, είτε θα υπάρξει κάποιος πυρηνικός πόλεμος ή μια καταστροφική κλιματική αλλαγή που θα εξαφανίσει τους κατοίκους του πλανήτη», σχολιάζεται στο συγκεκριμένο άρθρο.

vivliopoleio

Σημειώνεται συγκεκριμένα ότι «το τέλος έρχεται» μετά από χρόνια πολέμων και φυσικών καταστροφών με την πλέον καθοριστική να είναι εκείνη του 2023. Συγκεκριμένα, τονίζεται ότι το 2024 ύστερα από μια χρονιά που σημαδεύτηκε από πολέμους, πολιτικό χάος και φυσικές καταστροφές, η κατάσταση θα είναι τόσο δραματική που θα οδηγήσει στον αφανισμό του ανθρώπινου είδους και του ζωικού βασιλείου.

Για το 2023 το Ρολόι της Αποκάλυψης ρυθμίστηκε στα 90 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα, αντιπροσωπεύοντας μια εποχή «πρωτοφανούς κινδύνου» για την ανθρωπότητα, κυρίως λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Έτσι, το Ρολόι της Αποκάλυψης τέθηκε 10 δευτερόλεπτα πιο κοντά στα μεσάνυχτα, μία ένδειξη πως η ανθρωπότητα τελεί υπό σημαντικότερο κίνδυνο απ’ ότι το 2022, που ήταν στα 100 δευτερόλεπτα πριν τα μεσάνυχτα, μία κατάσταση που ίσχυε από το 2020, με την έλευση της πανδημίας του κορονοϊού.

Πηγή: reader.gr