Στα χέρια της ηγεσίας του υπουργείου Ενέργειας είναι η τελική απόφαση για τις αλλαγές στον Κώδικα Προμήθειας, ώστε να επιτραπούν τα σταθερά τιμολόγια 8μηνης ή και ακόμα μικρότερης διάρκειας.

Η συζήτηση ξεκίνησε μετά τη δημοσιοποίηση από την εταιρεία Φυσικό Αέριο του προϊόντος Ρεύμα MAXI Home Fixed με 0,123 ευρώ ανά κιλοβατώρα, το οποίο έχει σταθερή χρέωση για 8 μήνες. Το συγκεκριμένο τιμολόγιο έχει προκαλέσει την αντίδραση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη στείλει επιστολή προς την εταιρεία, ζητώντας εξηγήσεις για τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου τιμολογίου.

Στο μεταξύ, η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων ανακοίνωσε ότι «εξετάζει το προϊόν “Ρεύμα MAXI Home Fixed” της εταιρείας “ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ”, λόγω της μη συμμόρφωσής του προς βασικές διατάξεις του Κώδικα Προμήθειας. Συγκεκριμένα, ελέγχεται η παραβίαση της αρχής της υποχρεωτικής διάρκειας της σύμβασης προμήθειας, ίσης κατ’ ελάχιστον με δώδεκα (12) μήνες, καθότι το “Ρεύμα MAXI Home Fixed” παρέχεται για χρονικό διάστημα οχτώ (8) μηνών.

Διαβάστε περισσότερα στο euro2day.gr