Επιβεβαιώνοντας το προηγούμενο άρθρο μας, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Αρτέμιδας, των Σπάτων και άλλων περιοχών της Ανατολικής Αττικής, ενημερώνουν γονείς και μαθητές ότι την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Σίγουρο είναι λοιπόν ότι οι μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων, θα έχουν «ρεπό» την Τετάρτη στις περιοχές των Δήμων : Σπάτων – Αρτέμιδος, Ραφήνας – Πικερμίου, Παλλήνης, Μαραθώνα, Κορωπίου, Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

Τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν καθώς οι εκπαιδευτικοί των σχολείων της Πρωτοβάθμιας θα πραγματοποιήσουνε Γενική Συνέλευση και εκλογές στον σύλλογο Δελμούζος.

Η τελευταία ανακοίνωση του συλλόγου για το θέμα αναφέρει :

Σχετικά με τη χρήση της συνδικαλιστικής άδειας για τη συμμετοχή στη Γ.Σ. και στις εκλογές του Συλλόγου μας

Με αφορμή ερωτήματα πολλών συναδέλφων εκπαιδευτικών, Διευθυντών Δημοτικών Σχολείων αλλά και Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων για την Τετάρτη 27/11/2019 ημέρα Γενικής Συνέλευσης  και εκλογών του Συλλόγου μας για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής σας κάνουμε γνωστά τα παρακάτω :

α) Για την ημέρα αυτή, αιτηθήκαμε ως σύλλογος και λάβαμε για τα μέλη του Συλλόγου μας άδεια μιας ημέρας από τη Δ/νση ΠΕ Ανατολικής Αττικής για τη συμμετοχή τους στη Γ.Σ. και στις εκλογές μας.

β) Η άδεια χορηγείται από τη Δ/νση ΠΕ Ανατολικής Αττικής μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου μας και δεν αφορά γενικό κλείσιμο των σχολικών μονάδων ( εγγραφές νέων μελών θα γίνονται την ημέρα της Γ.Σ. και των εκλογών είτε με την κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης ( μόνιμοι) ή είτε με καταβολή της συνδρομής στον ταμία( αναπληρωτές- αποσπασμένοι από άλλα ΠΥΣΠΕ).

γ) Όσοι συνάδελφοι δεν επιθυμούν να εγγραφούν μέλη του Συλλόγου μας είναι υποχρεωμένοι τη μέρα εκείνη να βρίσκονται στο σχολείο τους.

δ) Την ημέρα εκείνη οι εφορευτικές επιτροπές θα χορηγούν βεβαίωση συμμετοχής . Ο Σύλλογος σε κάθε περίπτωση θα «καλύψει» μόνο τα μέλη του.