Τη Δευτέρα, 3 Αυγούστου, θα πιστωθούν αυτόματα, από τον Ερανικό Λογαριασμό υπέρ των πληγέντων από την πυρκαγιά της 23ης-24ης Ιουλίου 2018, συνολικά 801.914,92 ευρώ στους λογαριασμούς των 914 δικαιούχων.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου, τα χρήματα το ποσό κατανέμεται σε όσους πληγέντες έχει καταβληθεί αποζημίωση οικοσκευής και υπάρχουν στον κατάλογο που τηρεί η Δημοτική Αρχή, με βάση συντελεστές βαρύτητας, ανάλογα με το επίπεδο βλάβης (κόκκινο 100%, κίτρινο 70%, πράσινο 30%). Αν πρόκειται για μισθωμένο κτίριο την αποζημίωση θα λάβει κατά 75% ο ιδιοκτήτης και 25% ο ενοικιαστής.

stamataki
  • Κόκκινο επίπεδο ζημίας: 1.523 ευρώ ανά δικαιούχο
  • Κίτρινο επίπεδο ζημίας: 1.066 ευρώ ανά δικαιούχο
  • Πράσινο επίπεδο ζημίας: 457 ευρώ ανά δικαιούχο

Η καταβολή – πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων θα γίνει ταυτόχρονα για όλους και αυτόματα, με τη λειτουργία συγκεκριμένου αλγόριθμου από το τραπεζικό κατάστημα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, χωρίς να χρειαστεί η υποβολή περαιτέρω δικαιολογητικών ή αυτοπρόσωπης παρουσίας των δικαιούχων.

Αν και η πίστωση θα γίνει ταυτόχρονα για όλους τους δικαιούχους τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, υπάρχει η πιθανότητα ορισμένοι λόγω τραπεζικών διαδικασιών να δουν τα ποσά στους λογαριασμούς τους μέσα στο επόμενο 48ωρο από την καταβολή.