Ο Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνας Αρτέμιδας και το Θέατρο Σκιών Μουστάκας, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:00 μ.μ, με αφορμή την επέτειο της καταστροφής της Σμύρνης, θα παρουσιάσουν την παράσταση “Ο Καραγκιόζης στην Σμύρνη”.

Ο γέρο Μανωλάκης που μένει στην Σμύρνη, ψάχνει έναν άνθρωπο να του γίνει υπηρέτης. Βρίσκει τον Χατζηαβάτη και λέει…”μήπως γνωρίζεις κάποιον που να έχει ανάγκη από χρήματα και από δουλειά;” και ο Χατζηαβάτης του φέρνει τον Καραγκιόζη. Μετά από λίγο έρχεται ένα γράμμα από την Κυβέρνηση, που λέει ότι ο στρατός του Κεμάλ πολύ σύντομα θα μπει μες στη Σμύρνη και θα γίνει μεγάλη σφαγή, για αυτό λοιπόν πρέπει να πάει να πολεμήσει… Λίγο καιρό μετά έρχεται πάλι ένα γράμμα που λέει… Από τον αρραβωνιαστικό της κόρης του γέρου… Η συνέχεια στον μπερντέ!!!

stamataki

Της παράστασης θα προηγηθεί προβολή της ταινίας μικρού μήκους αφιερωμένης στην καταστροφή της Σμύρνης με τίτλο “θυμάμαι”, η οποία γυρίστηκε από τα Κατηχητικά της Ενορίας Αγίας Μαρίνας Αρτέμιδος και απέσπασε την πρώτη θέση σε Πανελλήνιο διαγωνισμό.