Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής τις επόμενες ημέρες  θα πραγματοποιηθεί ο 10ος κύκλος ψεκασμός για τα κουνούπια σε οικολογικά προστατευόμενες  περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

Συγκεκριμένα στον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος θα πραγματοποιηθεί ψεκασμός την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019, σύμφωνα με τον πίνακα.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας :

Η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Π. Ε. Ανατολικής Αττικής, ως υπεύθυνη εφαρμογής του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για το έτος 2019, αξιολογώντας τα ευρήματα των δειγματοληψιών προνυμφών κουνουπιών, σε συνεργασία με την Τεχνική Επιτροπή Παρακολούθησης – Παραλαβής του έργου και την υπεύθυνη επιστήμονα της αναδόχου εταιρίας εκτέλεσης του έργου, αποφάσισαν τη συνέχεια των Ψεκασμών των Κουνουπιών (προνυμφοκτονιών) με τον 1Οο Κύκλο Εφαρμογών, από Δευτέρα 22 Ιουλίου ως εξής :

1) την διενέργεια της 10ης Εφαρμογής Ψεκασμών από εδάφους, του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών, στις Οικολογικά Προστατευόμενες περιοχές (φυσικά συστήματα) της Ανατολικής Αττικής, με εγκεκριμένο βιολογικό σκεύασμα,

2) την διενέργεια της 10ης Εφαρμογής Ψεκασμών από εδάφους, του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών, σε περιοχές-εστίες περιαστικά όλων των Δήμων της Ανατολικής Αττικής, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη Σύμβαση του Έργου, με εγκεκριμένο προνυμφοκτόνο βιοκτόνο σκεύασμα βάσει της Εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας.

3) Επιδημιολογική έρευνα και εφαρμογές υπολειμματικών ψεκασμών εξωτερικών χώρων, σε κατοικίες μεταναστών εργατών γης που διαμένουν σε οικισμούς του Δήμου Μαραθώνος, πλησίον του Υδροβιότοπου, Εθνικού πάρκου Σχινιά.

*** Στο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και την εξέλιξη του προγράμματος, ενδέχεται στην εκτέλεση των εφαρμογών να προκύψουν τροποποιήσεις στις ημερομηνίες και στις περιοχές ψεκασμών.